Atambayev'in evine operasyon! Çatışma çıktı, yaralılar var!

Eski Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in tutuklanması için güvenlik güçleri tarafından evine operasyon düzenlendi.

Atambayev'in evine operasyon! Çatışma çıktı, yaralılar var!
Atambayev'in evine operasyon! Çatışma çıktı, yaralılar var!
GİRİŞ 07.08.2019 22:49 GÜNCELLEME 08.08.2019 01:41
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Kırgızistan’ın bir önceki dönem Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, polis tarafından düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı.

Atambayev’in evine düzenlenen operasyon esnasında Atambayev destekçileriyle polis arasında yaşanan çatışmada en az 30  kişi yaralandı.

 

 

Kırgızistan’ın bir önceki Cumhurbaşkanı Akmazbek Atambayev’in görevi sonlandıktan sonra geçtiğimiz 20 Haziran’da Kırgızistan parlamentosunda yapılan oylama ile dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Organize suç örgütü liderliği ve yolsuzluk suçlamasıyla dokunulmazlığı kaldırılan Atambayev, savcılığın ifadeye çağırmasına rağmen ifade vermeyi reddetti. Bunun üzerine polise ifade vermeye gitmeyen Atambayev'in, başkent Bişkek'e 12 kilometre uzaklıkta bulunan Koy-Taş köyündeki evine baskın yaptı. Atambayev'in evi ve etrafındaki yollar güvenlik kontrolüne alınırken, eski Cumhurbaşkanı'nın destekçileri polise karşı direniş gösterdi.

Atambayev'in evi ve etrafındaki yollar güvenlik kontrolüne alınırken, eski Cumhurbaşkanı'nın destekçileri polise karşı koydu.

NEREYE GÖTÜRÜLDÜĞÜ BİLİNMİYOR

 

 

Atambayev’in evine yapılan operasyon esnasında yaşanan çatışma sonucu polisin vatandaşlara plastik mermi ile müdahale ettiği aktarıldı. Çıkan çatışmada çok sayıda kişi gözaltına alınırken 10 kişi yaralandı. Yaralılardan 2’sinin hastanede tedavisine devam edildiği öğrenildi. Atambayev’in ise özel kuvvetler tarafından evinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü açıklandı.

RUSYA'DAN AÇIKLAMA!

Kırgızistan’da yaşanan gelişmeler üzerine Moskova’da hareketli dakikalar yaşanmaya başlandı. Kırgızistan’ın en önemli müttefiki konumunda bulunan Rusya’da konu ile ilgili istişare ve araştırmaların sürdürüldüğü öğrenilirken Rusya Başkanlık Ofisi Kremlin’den resmi açıklama geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada “Kırgızistan’daki gelişmeler yakından takip ediliyor” denildi.

YORUMLAR 37
  • Alptigin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok sevindiğim haberlerden bitanesi. Reise absürt dersen böyle burnun yere sürtülür koçum. Absürtlüğü gördünmü şimdi? Bi Türk olarak kardeş kardeşe sahip çıkmayıp fetö sevdası olursa işin sonunda alnın üstüne çakılır kalırsın. Biz boşuna demedik dikkat et diye zavallı herif
    Cevapla
  • Ali Ferhat Gür 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün mafyasıydı böyle paketlerle adamı....
    Cevapla
  • Erol Ç. 4 yıl önce Şikayet Et
    Fetö senide kaçak yollardan ABD ye alır üzülme merak etme.
    Cevapla
  • MHP 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk dünyasının yüz karası kıbrıs ile kırgızistandır. Manas destanını okusublar kendilerine dönsünler.
    Cevapla
  • yozgatlı66 4 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan o ki; fetöcü reziller birbirine düşmüş..... çok iyi haber..... bu da fetöcü, dokunulmazlığını kaldıranlarda fetöcü..... borcunu silen reise abi abi deyip uçak krizinde hav hav yapan zavallı.....
    Cevapla
  • yozgatlı66 4 yıl önce Şikayet Et
    sen nerden biliyon fetöden sıyrılmaya çalışırken fetöcülerin enselediğini.... polemiğe girme..... aklın mantığın varsa herşey ortada.... gündemi takip et biraz..... bıdı bıdı yapma.....
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne biliyon , belki fetöden sıyrılmaya çalışıyordu.fetö enseledi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı
Yeni Renault Kangoo Türkiye'de satışa sunuldu! İşte fiyatı