Binlerce kişi sokağa indi, protesto gösterisi düzenledi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yanlısı binlerce kişi, başkent Karakas'ta ABD yaptırımlarına karşı protesto gösterisi düzenledi.

Binlerce kişi sokağa indi, protesto gösterisi düzenledi
Binlerce kişi sokağa indi, protesto gösterisi düzenledi
GİRİŞ 08.08.2019 13:14 GÜNCELLEME 08.08.2019 13:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Venezuela'nın başkenti Karakas'ta Maduro yanlısı binlerce kişi, Washington'un Venezuela'nın ABD'deki tüm finansal varlıklarını bloke etme kararını kınayarak sokaklara döküldü. Kırmızı renkte giyinen protestocular ellerinde Venezuela bayrakları sallayarak başkent merkezinde toplandı. Protestocular daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Maduro, Washington ile diyalogu tekrar başlatabileceği ve ABD ile yeni bir ilişki kurabileceği konusunda umutlarını dile getirmişti. Venezuela'da ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido'nun yasa dışı olarak kendisini geçici cumhurbaşkanı ilan etmesinin ardından Ocak ayından bu yana birçok sert krizler yaşadı.

 

 

ABD ve Avrupa Birliği, Venezuela’ya yaptırım uyguladı ve tüm varlıklarını dondurdu. Rusya, Çin, Küba, Bolivya, Türkiye ve bir dizi ülke, anayasal olarak seçilen Maduro'yu Venezuela'nın tek meşru başkanı olarak tanıdıklarını vurguladı. Guaido'yu ABD'li bir kukla olarak nitelendiren Maduro, Washington'u Venezuela'nın doğal kaynaklarını talep etmek için hükumet değişikliği yapmakla suçluyor. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • kasımpaşa lı. 4 yıl önce Şikayet Et
    kuklalar artık para etmiyor , abd köşeye sıkıştı., bütün dünyaya savaş açarsanız bitersiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe Belediyesi'ndeki jakuzi yalanına İsmail Erdem'den tokat gibi cevap!
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu