Anlaşmadan sonra Türkiye'den ABD'ye uyarı: İkinci kez müsaade etmeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 11. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu. Çavuşoğlu, "ABD ile varılan bu anlaşma Münbiç'teki gibi olmayacak. Oradaki gibi oyalama sürecine dönüşmesine asla müsaade etmeyiz" dedi.

GİRİŞ 08.08.2019 16:25 GÜNCELLEME 08.08.2019 18:44
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 11. Büyükelçiler Konferansı'nda konuştu.

 

 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Suriye'de güvenli bölge konusunda dünkü mutabakatı çok iyi bir başlangıç olarak nitelendirebiliriz. Bizim amacımız güvenli bir bölgenin oluşturulması. Bu bölgede YPG/PYD ve PKK tamamen temizlenmeli. Bunların hepsi birdir. Bunların tamamının temizlenmesi. Burada ABD ile Türkiye'nin ortak hareket etmesi, önce güvenlikle ilgili, daha sonra buraların istikrara kavuşturulması, Münbiç yol haritasında olduğu gibi önemli. Türkiye'deki mültecilerin ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinden göç etmek zorunda kalanların geri döndürülmesi gibi insani boyutları da var. Bu çalışmanın Münbiç yol haritasına dönüşmesine, oyalama sürecine girmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu iyi başlangıcın en iyi şekilde neticenlenmesi için ne gerekiyorsa Sayın Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) liderlik ve talimatlarıyla yapmaya devam edeceğiz

 

 

YENİDEN ASYA AÇILIMI

Konuşmasında, Türkiye'nin Asya ile Avrupa'yı birleştiren bir ülke olduğuna işaret eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin coğrafi konumu, üstlendiği rol ve faaliyetleriyle Doğu ile Batı arasında köprü görevi üstlendiğine vurgu yaptı.

Çavuşoğlu, Asya'nın şu anda dünyanın ekonomi merkezi olmaya başladığına dikkati çekerek Türkiye'nin Asya ile birçok boyutta ilişkileri daha da ileriye taşımak istediğini dile getirdi.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin "Yeniden Asya" açılımının eksen kayması olmadığının altını çizerek "Bazı aydın geçinenler Türkiye'nin Asya'ya döndüğünü, Batı'yı ihmal ettiğini söylüyorlar. Bu çok yanlış" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 40
  • enver 4 yıl önce Şikayet Et
    kafam çok bulanık. birşeyler söylemek henüz erken ama, geçmişe bakınca abd şeytanının söylediğini yaptığını görmedim...
    Cevapla
  • anıl 4 yıl önce Şikayet Et
    işin içinde ABD olunca hiç güven vermiyor inanasım gelmiyor
    Cevapla
  • Fahri25 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bunlar oyalama taktikleri zaman kazanıp en güç durumda bize saldırma planları yapılıyor.tezi yok hemen jet operasyonu yapılmalıdır.
    Cevapla
  • orhan 4 yıl önce Şikayet Et
    demekki yeni bir 15 temmuz bizi bekliyor yada çok daha kötüsü...
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    abd , yahudiye köpeklik yapmaktadır, bunu herkes biliyor. Dolayısı ile abd her türlü köpekliği her an yapabilir, Hatta zaman kolluyor.
    Cevapla
  • Arda 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd ile ortadogu konusunda ne zaman yol alinmiş sonuc alinmiski.ben pek guvenmiyorum.ama bakalim en az surtunme katsayisi ile halletmeye caliscaz inanmiyom.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak