ABD'den Almanya'ya 'askerleri çekerim' tehdidi

ABD Almanya'ya savunma harcamalarını arttırmaması durumunda askerlerini çekme imasında bulundu. ABD Başkanı Trump, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın Washington ziyareti esnasında Almanya'dan Polonya'ya asker kaydırma konusunu gündeme getirmişti.

ABD'den Almanya'ya 'askerleri çekerim' tehdidi
ABD'den Almanya'ya 'askerleri çekerim' tehdidi
GİRİŞ 09.08.2019 14:35 GÜNCELLEME 09.08.2019 14:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan olduğu tarihten bu yana Almanya'ya savunma için daha fazla harcama yapma çağrısı yapıyor. Trump'un Avrupa'ya yapacağı ziyaret öncesinde ABD, savunma harcamaları için baskıları arttırarak, Almanya'daki askerlerin bir kısmını geri çekme tehdidinde bulundu.

 

 

ABD'nin Berlin Büyükelçisi Richard Grenell Alman haber ajansı DPA'ya yaptığı açıklamada "Almanya ticaret fazlasını yerel amaçlar için kullanırken, ABD vergi mükelleflerinin Almanya'daki 50 bin Amerikan askerinin masraflarını ödemesini beklemek hakarettir" dedi. Daha önce de Polonya'nın ABD Büyükelçisi Georgette Mosbacher, Twitter üzerinden "Polonya NATO'ya GSYH'nin yüzde ikisinin kapsayan ödeme mükellefiyetini yerine getiriyor. Almanya bunu yapmıyor. Almanya'daki Amerikan askerlerinin Polonya’ya kaydırılmasını memnuniyetle karşılardım" açıklama yapmıştı.

"HÜKÜMETİ YILLARDIR İHMAL ETTİĞİ BİR RİCA"

 

 

Trump, Polonya Devlet Başkanı Andrzej Duda'nın Washington ziyareti esnasında Almanya'dan Polonya'ya asker kaydırma konusunu gündeme getirmişti. ABD Almanya Büyükelçisi Grenell, çok sayıda ABD başkanının Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'ya kendi savunmaları için harcama yapmaları ricası olduğunu belirterek "Bu birçok hükümetin yıllardır ihmal ettiği bir rica. Şimdi Amerikalıların ve ABD Başkanı'nın bir reaksiyon göstermesi aşamasına geldik" dedi.

Avrupa'da en çok Amerikan askerinin bulunduğu ülke Almanya. Almanya Japonya'dan sonra dünyada ikinci sırada bulunuyor. Avrupa ve Afrika'daki Amerikan birliklerinin kumanda merkezi Stuttgart'da bulunuyor. ABD'nin Rheinland Pfalz Eyaletin'deki Ramstein kentinde önemli bir hava destek merkezi var. Almanya’da toplam 34 bir Amerikan askeri bulunuyor. Buna ilaveten 17 bin sivil Amerikan ve 12 bin sivil Alman Almanya'daki Amerikan askeri merkezlerinde çalışıyor.

Almanya'nın savunma harcamaları son yıllarda yoğun bir şekilde artarak GSYH'nin yüzde 1.36'sına ulaştı. Ancak bu rakam tale edilen yüzde 2'nin çok altında bulunuyor. Almanya savunma harcamalarını 2024 yılına kadar yüzde 1,5'e çıkarmayı planlıyor.

YORUMLAR 1
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ramstein üssü ABD'nin drone yönetim merkezi. Almanlar abd li askerlerin gitmesini istiyor zaten. Almanya'da ABD üslerinin önünde sürekli protestolar yapılıyor . ABD Afganistan,Irak,Suriye'de olduğu gibi Almanya'da işgalci güçtür.boblingen şehrinde ABD'nin zırhlı birliği var sırf Almanya'ya gözdağı vermek için
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!