Selfie ile tansiyon ölçmenin yolu bulundu!

Araştırmacılar, selfie video sayesinde tansiyon ölçmenin yolunu buldu. Toronto Üniversitesi'nde yürütülen çalışmada "transdermal optik görüntüleme" adında bir teknik geliştirildi. Bu teknoloji ile ölçülen tansiyonun yüzde 95 oranında doğru sonuç verdiği aktarıldı.

Selfie ile tansiyon ölçmenin yolu bulundu!
Selfie ile tansiyon ölçmenin yolu bulundu!
GİRİŞ 09.08.2019 17:42 GÜNCELLEME 09.08.2019 17:42

Yakın gelecekte tansiyon ölçtürmek için hastane veya eczaneye gitmeye gerek kalmayacak. Toronto Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar neticesinde, selfie videolarla tansiyon ölçmenin yolu bulundu.

Transdermal optik görüntüleme adı verilen teknoloji, cildin yarı saydam yapısından faydalanıyor. Akıllı telefondaki optik sensörler cildin altındaki kırmızı kan hücrelerinin (hemoglabin) yansıttı kırmızı ışığı saptıyor. Böylelikle kan akışındaki değişimler ölçülebiliyor. 

Araştırmacılar, 1328 yetişkinin tansiyonunu akıllı telefonlar ile ölçtü. Standart tansiyon ölçme teknikleriyle karşılaştırıldığında, transdermal optik görüntülemenin yüzde 95 oranında doğru sonuç verdiği sonucuna ulaşıldı. Henüz her ten renginde sonuç alınamadığı bildirildi.

YALAN MAKİNESİ ÜZERİNE ÇALIŞIRKEN TESADÜFEN BULUNDU

Daha önce temassız çalışan yalan dedektörü geliştiren araştırmacılar, aynı teknoloji ile tansiyon da ölçülebileceğini fark etti. 

Araştırmayı yürüten Kang Lee, "Yalan dedektörü, sadece çok küçük bir gruba fayda sağlıyor. Ancak tansiyonu ölçebilirsem, birçok insana fayda sağlayabiliriz." açıklamasında bulundu.

KAYNAK: HABER 7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti