Almanya ve Türkiye ortak işbirliğine gidecek

Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı, 22 Ağustos’ta Berlin’de gerçekleştirilecek. İki ülkenin yetkilileri geleceğin sanayisini şekillendirecek bu alanda verimli bir ortaklık kurmayı hedefliyor.

Almanya ve Türkiye ortak işbirliğine gidecek
Almanya ve Türkiye ortak işbirliğine gidecek
GİRİŞ 10.08.2019 18:18 GÜNCELLEME 10.08.2019 20:29
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Almanya arasında ekonomik ilişkileri bir üst seviyeye taşımak için yapay zeka ve 4. Sanayi Devrimi konularına yönelik başkent Berlin’de konferans düzenlenecek.

 

 

BÜYÜK POTANSİYEL VAR

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Müsteşarı Oliver Wittke, Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı’nın, yapay zekanın iş dünyasında kullanılması için çalışan sanayi sektöründen ve akademiden üst düzey katılımcıları bir araya getireceğini açıkladı. Etkinlikte uzmanların yuvarlak masa toplantılarında diyalog kuracağını belirten Wittke, “Yapay zeka, gelecekte Alman ve Türk işletmelerin birlikte çalışabileceği bir alandır” derken Alman hükümetinin, Almanya ve Türkiye arasında işbirliğinde büyük bir potansiyel gördüğünü hatırlattı ve bu konuda yapılması gerekenleri anlattı. Konferasta 4. Sanayi Devrimi konusunda iki ülkenin yapacağı işbirlikleri ve yatırımlar ele alınacak.

 

 

Teknolojilerin tartışılması için uygun platform

Yapay zeka konusunda çalışmalar yapan Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Şahin Albayrak konferansın; iki ülkenin, paydaşlarına akıllı sistemler hakkındaki vizyonlarını ve yapay zekanın rolünü paylaşmaları için uygun bir platform sağlayacağını kaydetti. Alman hükümeti, geçen yıl, yapay zeka için 2025 yılına kadar 3 milyar eurodan fazla kaynak ayırmaya karar verdi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier’in katılımının beklendiği “Almanya-Türkiye Yapay Zeka Konferansı”, 22 Ağustos’ta Berlin’de gerçekleştirilecek.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 61
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Alman’lar bizim düşmanımız asla geçmişten gelen bir müttefikliğimiz yok bir Müslümanın Haçlıdan müttefiki olmaz. 1. Dünya savaşına Enver paşa bizi İngiltere’nin yanında sokmak için uğraştı ama kabul etmeyip bizi Almanya’nın safına attılar zorla yoksa İngiltere’nin yanında girseydik savaşa bizi ne hakla işgal etmeye kalkacaklardı ? Bunlara asla güven olmaz. ABD’den, İngiltere’den ve Fransa’dan hiçbir farkı yok Almanya’nın
    Cevapla
  • MemoLi 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman ve turkiye devletinin geçmişteki icat ve proje borcu hâlen sahibine ödenmemiş önce bir hakkinı verin ondan sonra Devlet yönettiğinizi anlayalim ama yok görmezden gelen ahirette çırılçıplak hesap verecek efendiler yapay zekaniz yaniniza kar kalmicak dunya mali dunyada kalır
    Cevapla
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya güvenilmez ülkedir bizim nazarımızda...FETÖ, PKK, DHKP-C ve bilimum terör örgütlerini kollayan Almanya' dan hayır gelmez..Yarın birgün AB dağılırsa, ABD her türlü ekonomik tehditi yaparsa işte o zaman Almanya'nın hali ne olur acaba?
    Cevapla
  • yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    bunların amacı ortak olmak değil senin projeni oyalayıp yok etmek tıpkı abd ile ortak devriye gibi
    Cevapla
  • trakya 4 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle hayır,asla olmamali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler