Türk gazeteye açıkladı! Dikkat çeken İsrail detayı

Azad Cammu Keşmir Başkanı Serdar Mesud Han, Pakistan ile Hindistan arasında krize yol açan Keşmir sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşam gazetesine konuşan Mesud Han, Keşmir ile Filistin meselelerinin birçok benzerlikleri bulunduğunu ve Hindistan'ın İsrail'i örnek aldığını anlattı.

Türk gazeteye açıkladı! Dikkat çeken İsrail detayı
Türk gazeteye açıkladı! Dikkat çeken İsrail detayı
GİRİŞ 12.08.2019 12:30 GÜNCELLEME 12.08.2019 13:12

Azad Cammu Keşmir Başkanı Serdar Mesud Han, Pakistan ile Hindistan arasında yaşanan Keşmir krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, "Hindistan, bu illegal davranışları, arasının çok iyi olduğu İsrail’den öğreniyor" diye konuştu.

 

 

Akşam Gazetesine konuşan Mesud Han, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki yasa dışı yerleşimler dolayısıyla bölgelerde uyguladığı demografik değişime atıfta bulunarak onlarca yıldır çözülemeyen Keşmir ile Filistin meselelerinin birçok benzerlik gösterdiğini ve Keşmir’in tarihinin en karanlık döneminden geçmekte olduğunu anlattı.

"İSRAİL’İN DAVRANIŞLARINI TAKLİT EDİYORLAR"

 

 

Uluslararası toplumun Gazze'yle yönelik çabalarının sonuçları ışığında, diğer devletlerden herhangi bir beklentiniz var mı? Etkili olabileceklerini düşünüyor musunuz?

Filistin, 1948'den bu yana işgal altındadır. Keşmir ise 1947'den beri Hindistan'ın işgali altındadır. Yani Filistin ve Keşmir arasında bir paralellik söz konusudur.

Son zamanlarda, ABD tarafından atılan İsrail'in işgalini ve yasa dışı yerleşimlerini yasallaştırmaya çalışan bazı adımlar var, ki (ABD) Kudüs'ü de İsrail'in başkenti olarak tanıdı. İsrail'in Golan işgalini de yasallaştırmaya çalışıyorlar. Yani evet, bu zorluklarla mücadele ediyoruz.

Donald Trump'ın arabuluculuk teklifine rağmen, bu devletlerin bazılarından çok da bir beklentimiz yok. Fakat (ABD yönetimi) bu açıklamalarını sürdürmedi. Eğer sürdürseydi, Hindistan bu adımları atmazdı. Hindistan, İsrail'den öğreniyor. Çok yakın ilişkileri var. Hindistan, Keşmir'de nüfusu yapısını değiştirerek, Hindistan'dan insanları buraya yerleştirerek ve getirdiği yeni kısıtlamalarla Müslüman çoğunluğu azınlık durumuna düşürmeye çalışarak İsrail’in davranışlarını taklit etmeye çalışıyor. Yapmaya çalıştıkları bu.

"KEŞMİR, HİNDİSTAN'IN DOĞAL BİR PARÇASI DEĞİL"

Fakat İsrail nasıl Gazze veya Batı Şeria'da başaramadıysa, inanıyorum ki, Hindistan da başaramayacaktır. Cammu Keşmir bölgesini ve halkını, Hindistan'a entegre edemeyecekler. Çünkü (Keşmirliler) Hindistan devletinin doğal bir parçası değil. Son 72 yıldır Hindistan işgali altında olan Keşmir, Hindistan'ın şimdiye dek uyguladığı her türlü taktiğe rağmen, Hindistan devleti içerisinde kendilerini yabancı hissettiler ve onlara da zaten yabancı gibi davranıldı.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tasarruf edilecek emekliye verilecek - Gazete manşetleri
Ronaldo eski takımını borçlu çıkardı! Servet değerinde tazminat