Rusya'da nükleer alarm! İtiraf açıklaması geldi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Arkhangelsk bölgesindeki askeri birimindeki füze motor denemeleri sırasında yaşanan patlama ile ilgili olarak "Bundan çok şey öğreniyoruz. Aynı, ancak daha gelişmiş bir teknolojiye sahibiz" dedi. Öte yandan Resmi meteoroloji ajansı Rosgidromet, geçen haftaki füze testinde meydana gelen patlamadan sonra radyasyon seviyesinin ulaştığı seviyeyi duyurdu.

Rusya'da nükleer alarm! İtiraf açıklaması geldi
Rusya'da nükleer alarm! İtiraf açıklaması geldi
GİRİŞ 13.08.2019 15:42 GÜNCELLEME 13.08.2019 15:50

Rusya'nın Arkhangelsk bölgesindeki askeri biriminde yaşanan patlama ile ilgili ABD tarafından ilk resmi açıklamayı ABD Başkanı Donald Trump yaptı.

 

 

Trump, Twitter hesabından "ABD, Rusya'daki füze patlamasından çok şey öğreniyor. Biz de benzer, ancak daha gelişmiş teknolojiye sahibiz. Rus Skyfall'ın (NATO'nun Burevestnik kruz füzeleri için kullandığı kod adı) patlaması, sadece birim çevresindeki insanları değil, uzağındakileri de endişelendirdi. Bu iyi bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Dünya gündemini altüst etti: Patlayan Putin'in göz bebeği Zircon'du

 

 

RADYASYON SEVİYESİ ARTTI

Resmi meteoroloji ajansı Rosgidromet, ülkenin kuzeybatısındaki patlamanın meydana geldiği 8 Ağustos tarihine göre radyasyon seviyesinin 16 kat arttığını duyurdu.

Çevre örgütü Greenpeace, daha önce radyasyon seviyesinin 20 kata çıktığını ilan etmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, patlamadan hemen sonra atmosfere hiçbir zararlı kimyasalın salınmadığını ve radyasyon seviyelerinin değişmediğini açıklamıştı.

YARALILAR ÖZEL TEDAVİYE ALINDI

Öte yandan kazanın ardından yaralananlara ilk müdahaleyi yapan doktorların da Moskova'da bir klinikte özel tedavi altına alındığı ifade edildi. TASS'ın haberine göre, doktorlara ayrıca olayla ilgili bilgi açıklamamaları için gizlilik anlaşması imzalatıldı.

KÖY TAMAMEN BOŞALTILACAK 

Interfax'ın haberine göre ise Rus yetkililer, kazanın yaşandığı bölgenin yakınındaki Nyonoksa köyünün Çarşamba gününden itibaren boşaltılacağını belirtti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi