'Elektrik süpürgesi' demişlerdi, 1,2 milyar $ yatırdılar

Bulgaristan'ın, 8 adet Lockheed Martin F-16 Blok 70 savaş uçağı ve ilgili teçhizat için ABD'ye 1,2 milyar dolar ödediği bildirildi.

GİRİŞ 14.08.2019 06:31 GÜNCELLEME 14.08.2019 09:36
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bulgaristan Savunma Bakanlığı'nın 8 adet Lockheed Martin F-16 Blok 70 savaş uçakları ve ilgili teçhizat için ABD Savunma Güvenliği İşbirliği Ajansına (DCSA) 1,2 milyar dolar transfer ettiği bildirildi.

 

 

Bakanlık konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Bu adımla, Bulgar tarafı, Bulgar Hava Kuvvetleri için yeni bir tür savaş uçağı edinme projesi kapsamında imzalanan sözleşmelerdeki taahhüdünü yerine getirdi" denildi.

Geçtiğimiz ay hükümet, Bulgar Hava Kuvvetleri'nin emekli olan MiG-29 jetleri filosunun yerini almak üzere 8 adet F-16 jetinin satın alınması için uzun süredir beklemekte olan anlaşmayı onayladı.

 

 

Bulgaristan hizmet ömürlerini tamamlayan Mig-29 ve Mig-21 uçaklarını F-16 ile değiştirmeyi planlıyor. 8 Adet F-16'nın ise 2023 yılına kadar teslim edilmesi bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Bulgaristan Rönesansı'nın Alternatifleri Partisi (ABV) Başkanı Rumen Petkov, konuya ilişkin geçtiğimiz aylarda "Bize dünyanın en pahalı elektrik süpürgesini satmaya çalışan ABD, elini cebimize daldırmak istiyor" yorumunu yapmıştı.

YORUMLAR 11
  • Şükrü 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağ hoş olalım onlarında 10-15 sene sonra heykellerinide görürüz yol kenarlarında. Mesela Plevnede, Şumnuda, Rusçukta. Kırcaali de zaten var bir Rus malı "mig"lerden
    Cevapla
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    kendin yapamazsan dun rusya bugun abd somurur......bu is boyle...SILAH NAMUS GIBIDIR BASKASININ SILAHI ILE SAVASAMAZSIN
    Cevapla
  • lazo 4 yıl önce Şikayet Et
    bulgaristan da o kadar para var mı?
    Cevapla
  • adilce 4 yıl önce Şikayet Et
    abd küresel bir mafya
    Cevapla
  • Tuzla 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkler sizi iskal edecek biz sizi koruyacağız demişlerdir onlarda korkudan almıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu