İmzalar atıldı: ABD'den yeni hava savunma sistemi

ABD'nin İsrail'den Iron Dome (Demir Kubbe) hava savunma sistemi alacağı belirtildi.

İmzalar atıldı: ABD'den yeni hava savunma sistemi
İmzalar atıldı: ABD'den yeni hava savunma sistemi
GİRİŞ 14.08.2019 10:39 GÜNCELLEME 14.08.2019 10:39
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD'li bir askeri kaynağa göre, ABD Ordusu geçici füze savunma kabiliyeti için iki sistem Demir Kubbe (Iron Dome) hava ve füze savunma sistemi tedarikiyle ilgili olarak bir anlaşma imzaladı. Sistemlerin, yakın zamanda ABD Ordusuna teslim edilmesi bekleniyor.

 

 

ABD'li Raytheon ve İsrailli Rafael firmaları tarafından geliştirilen Demir Kubbe, azami 70 kilometre menzilli bir hava savunma sistemidir. İsrail tarafından çok aktif bir şekilde kullanılan sistemin her bir fırlatma rampasında, toplamda 20 adet Tamir Hava Savunma Füzesi bulunmaktadır. Her bir Demir Kubbe bataryası, üç ila altı adet füze fırlatıcı rampadan, arayıcı radardan ve komuta kontrol aracından oluşmaktadır.

YORUMLAR 12
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    NATO ülkesi ABD’nin NATO dışından hava savunma sistemleri alması endişe verici. Fransa’dan Samp-T alın niye İsrail’den Demir Kubbeleri alıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Malazgirt....71 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Demir Kubbeyi ne yapacakmış ?? Israil ABD'yi heryerde kullanıyor....
    Cevapla
  • alfa 4 yıl önce Şikayet Et
    Israile para kazandirmak için siyonist oyun. Emrikalilar uyumaya devam ediyorlar. Trampet seçim borçlarını ödüyor tora takipçilerine!
    Cevapla
  • Sozun ozu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu radarlar Suriyenin kuzeyine gidecek 100 de 100 bu nedenle uyanik olunmali abd guvenmeyin hemen girilmesi lazim yemeyin bu yemleri defol abd ve israil
    Cevapla
  • Melez 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz Türkiye de bu ıron dome yi almanızı istemiyoruz almayın onları onların sistemi de bizim sisteme uymuyor niye alıyorsunuz.bize gelince s 400 almayın ama siz istedidiğiniz yerden alın öylemi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…