Yunanistan 'zor durumdayız' deyip ABD'yi reddetti! Alaycı açıklama

ABD, İran karşıtı oluşturmaya çalıştığı misyon çerçevesinde Yunanistan'ın da kapısını çaldı. Ancak Atina yönetimi, içinde bulunduğu "zor" durumu dile getirip bu talebi "örtülü" olarak reddetti. Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin planının uygulanabilir olmadığını söyleyerek, "Bu plan uygulansa dahi bölgenin güvenliğine hiçbir faydası olmayacaktır" dedi. Cevad Zarif ise alaycı bir açıklama yaptı.

Yunanistan 'zor durumdayız' deyip ABD'yi reddetti! Alaycı açıklama
Yunanistan 'zor durumdayız' deyip ABD'yi reddetti! Alaycı açıklama
GİRİŞ 14.08.2019 14:39 GÜNCELLEME 15.08.2019 05:52
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

ABD, Körfez'de İran'ı sıkıştırmak ve baskı altına almak için yoğun çaba sarf ediyor. Son olarak "Körfez'de İran karşıtı görev gücü" kurmak için kolları sıvayan Washington yönetimi, çok sayıda ülkeye askeri destek için talepte bulundu. Bazı ülkeler bu teklife sıcak bakmazken bazıları ise destek verdi. ABD'nin kapısını çaldığı son ülke ise Yunanistan oldu.

 

 

Yunanistan'da yayın yapan Kathimerini gazetesi, ABD'nin birkaç gün önce Atina yönetiminden, bir fırkateyn, hava istihbarat, gözetleme ve keşif araçlarıyla misyona destek vermesini istediğini yazdı.

ABD'NİN TEKLİFİNE "ÖRTÜLÜ" RET

 

 

Ancak haberde ABD'nin teklifini Yunanistan'ın "örtülü" olarak reddettiği aktarıldı. Gazete haberinde, "Yunanistan kendi hava gözlem ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli araçlara sahip değil. Bu nedenle, üçüncü tarafların taleplerini karşılaması mümkün değildir" denildi.

Haberin devamında ise, Yunan Savunma ve Dışişleri Bakanlıklarının bir dizi toplantı yaptığı ve görüşmeler sonrası, "Yunan donanmasının Ege ve Doğu Akdeniz'deki bekleme durumu nedeniyle, şu anda herhangi bir fırkateyn sağlayamaz" kararının aldığı aktarıldı.

Gazete, Atina'nın hali hazırda zaten tüm tatbikatlara katıldığını dile getirdi.

İRAN'DAN ABD'NİN PLANINA DAİR YENİ AÇIKLAMA

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bugün, hükümet toplantısında yaptığı konuşmada, ABD tarafından Basra Körfezi'nde kurulması planlanan koalisyonun uygulanabilir olmadığını söyleyerek, "Bu plan uygulansa dahi bölgenin güvenliğine hiçbir faydası olmayacaktır" dedi.

ALAYCI AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de bölgede ABD önderliğinde kurulacak bir koalisyonu reddettiklerini söyledi. Zarif açıklamasında, "ABD dünyada yalnız ve Körfez'de bir koalisyon oluşturamıyor. Dostu olan ülkeler, birlikte koalisyona girişmekten utanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

ABD'NİN TEKLİFİNE ŞU ANA KADAR KİM NE YANIT VERDİ?

ABD son dönemlerde Körfez'de artan İran gerilimi için çok sayıda ülkeye, İran karşıtı oluşturulacak misyona katılma teklifi göndermişti. İngiltere bu talebi kabul ederken, Japonya, Almanya ve İspanya bu teklifi reddetmiş, Fransa tereddüt ettiğini belirtmiş, Güney Kore ise düşünmek için zaman istediğini duyurmuştu.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ
YORUMLAR 31
  • ugur Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd bitmistir, ama kralın cıplak oldugu kim söyleyecek merak ediyorum
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd de para vat her yere gemileri gönderir yunanistan niye göndersin kimi igilendirir ki iran
    Cevapla
  • Hidir BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Uydur kaydir Ikiz Kuleler masali sonrasi , " HACLI SAVASIMIZ BASLIYORR" naralari ile ve Saddam da kimyasal silah var yalanlariyla Iraki mahvettiler. Artik Ortadogu eski Ortadogu degil, ABD nin tek dostu ISRAIL ve de " Israille savaşmak caiz degildir" seklinde aciklama yapan SUUDIUlemasi.." Erkek esek iki kere ayni cukura düşmez"..
    Cevapla
  • Gelecek 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd zaman içinde tamamen yalnız kalacaktır.
    Cevapla
  • Eray akalin 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan'ın Amerika'nın teklifine olumsuz yanıt vermesinin sebebi irandan korkmasidir.iranin yerli fuzlerinin menzili Romanya'ya kadar gidebilmektedir.avrupanin göbeğini vurabilecek bir devleti Yunanistan karşısına almak istemez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas’la ilgili en vahim iddiaydı! ‘Toplu tecavüz’ iftirasını İsrail de yalanladı
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor