Türkiye verdikleri sözü hatırlatıp açıkça uyardı: Tolere edilmeyecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Trump'ın 20 mil sözü var. Burada amaç Güvenli Bölge'den YPG/PKK'nın çıkarılmasıdır. ABD'nin oyalama taktiğinin geçerli olmayacağıdır" dedi.

GİRİŞ 15.08.2019 12:26 GÜNCELLEME 15.08.2019 13:28
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sierra Leone Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nabeela Tunis ile ortak basın toplantısı düzenledi.

 

 

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Geçenlerde teknik düzeydeki çalışmalardan sonra açıklamalarda bulunmuştuk. Bunun ön mutabakatın bir başlangıcı olduğunu söylemiştik. Detaylandırılması gereken birçok konu var. Bugün ABD'li komutan Şanlıurfa'ya gelecek. Trump'ın 20 mil sözü var. Burada amaç Güvenli Bölge'den YPG/PKK'nın çıkarılmasıdır. ABD'nin oyalama taktiğinin geçerli olmayacağıdır. Münbiç'te böyle bir oyalamaya gittiler, sözlerini tutmadılar. ABD, YPG/PKK'ya silah yardımını devam ettiriyor. Samimi olmaları ve oyalama sürecinin Türkiye tarafından tolere edilmeyeceğini anlamaları gerekiyor.

F-35 PROGRAMI

Türkiye'nin F-35 programından resmi olarak çıkarılması söz konusu değildir. Bugüne kadar 1,4 milyar dolar ödeme yapmıştır. Türkiye'de üretimler devam ediyor. Karşılıklı anlayış çerçevesinde biz bu işleri yoluna koyabileceğimiz düşünüyoruz. Aksi takdirde iki ülke karşılıklı adımlar atar ve iki ülke ilişkileri gerilir. Biz bu aşamada bunları konuşmak yerine var olan sorunları çözmeye odaklanıyoruz.

YORUMLAR 32
  • esven 4 yıl önce Şikayet Et
    vampirin şu anda kan ve gözyaşına ihtiyacı var buna fırsat vermeyelim bu işi sonlandıralım artık
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu teröristlerle muhatap olmayın
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kefereye güvenilmez.
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım şu diyelim 40 km güvenli bölge oluştu. Peki bu 40 km den sonra pkk ypg yine olmayacakmış. Yani bence bu anlaşma ilerde çok büyük problemler getirecek. Oysaki en doğrusu ne pahasına olursa olsun Türkiye abd ye rağmen Suriyenin doğusu denen bölgeye girip ne kadar pkk pyd varsa hepsini gebertmeliydi. Kısacası bu anlaşma ilerde bize daha büyük bela olacak. Umarım ben yanılırım.
    Cevapla
  • Soydan Özbay 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşünceleriniz duygularıma tercüman oldu. Lakin Türkiye de kendi içerisinde birtakım hesaplar yapmış ve zaman kazanmaya çalışıyor olabilir, diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • derya 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 te net bişey söylemiyorlar,biz parçalarını üretmeye devam ediyoruz iyi güzel ama elimize geçen birşey yok ee bizi yine oyalıyorlar bıraksak yıllarcada böyle devam eder bizde ucaksız düşmanların bize saldırmalarını izleriz,önümüze bakalım artık biran önce alternatif uçarlarımızı alalım geçen hergün bizim aleyhimize işliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı