İsrail'den hesap sorulsun!

Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, dünyadan, Dördüncü Cenevre Sözleşmesi ve ek protokollerinin uygulamaya konmasını ve İsrail'i Filistin topraklarındaki ihlallerinden dolayı hesaba çekmesini istedi.

İsrail'den hesap sorulsun!
İsrail'den hesap sorulsun!
GİRİŞ 15.08.2019 14:22 GÜNCELLEME 15.08.2019 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, Cenevre sözleşmelerinin benimsenmesinin 70. yıl dönümü dolayısıyla İsviçre Dışişleri Bakanı Ignazio Cassis'e ve sözleşmeye imza atan ülkelere ortak bir mektup gönderdi.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki

Mektubunda, "İnsanlık, Cenevre Sözleşmelerinin 70. yıl dönümünü kutluyor, halkımız da 52 yıldan fazla süredir devam eden İsrail işgali altında yaşıyor." ifadesine yer veren Maliki, sözleşmeyi imzalayan tarafların sözleşmeye uyulmasını güvence altına alma görevlerini yerine getirmelerinin zorunlu olduğunu belirtti.

Maliki ayrıca, İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerinden sorumlu kurum ve kişilere hesap sorulmasını ve yaptırımlar uygulanmasını sağlayacak mekanizmaların oluşturulması çağrısında bulundu.

 

 

DÖRDÜNCÜ CENEVRE SÖZLEŞMESİ

1949'da imzalanan ve 1950'de yürürlüğe giren Dördüncü Cenevre Sözleşmesi, savaş bölgelerinde ve işgal altında yaşayan sivilleri korumayı taahhüt ediyor. İsrail ise Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'ni imzalamasına rağmen henüz yasal olarak sözleşmeyi onaylamadı.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te ele geçirdiği bölgeleri "işgal altında" değil, "tartışmalı" olarak nitelendiren İsrail, Filistinlilere yönelik ihlallerinin, inşa ettiği Yahudi yerleşim yerlerinin yasa dışı olmadığını ve sözleşmeyi ihlal etmediğini öne sürüyor. Filistin ise sözleşmeye 2 Nisan 2014 itibarıyla taraf olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • SKRYALI 4 yıl önce Şikayet Et
    BM Kararlarını uygulayan İngiltere buyrun İsrail’e karşı da uygulayın bir öncülük yapan bu işte
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır