Suudi Arabistan'ı sırtından bıçakladılar!

Fransız gazetesi Le Penignon, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İran’la görüşmeleri sürdürdükten sonra müttefiki Suudi Arabistan’ı bir ay içinde sırtından bıçakladığını yazdı.

Suudi Arabistan'ı sırtından bıçakladılar!
Suudi Arabistan'ı sırtından bıçakladılar!
GİRİŞ 15.08.2019 16:18 GÜNCELLEME 15.08.2019 16:20
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Fransız gazetesi Le Penignon'un haberine göre Birleşik Arap Emirlikleri(BAE) İran ile görüşmeler sonrasında müttefiki Suudi Arabistan'ı bir ay içerisinde sırtından bıçakladı.

 

 

Gazetenin haberinde Aden kentinde desteklenen Güney Geçiş Konseyi güçlerinin kontrolünün Suudi Arabistan ve BAE arasında derin görüş ayrılıkları oluşturduğu belirtildi.

İran'a karşı harekete geçen iki ülkenin amaçları giderek farklılaşıyor. Suudi Arabistan'a göre, Yemen jeopolitik sürekliliği ve egemenliğinin ve ulusal güvenliğinin bir uzantısını temsil ederek, topraklarını füzeler ve Husiler tarafından gerçekleştirilen insansız hava saldırılarından koruyor.

Dünyanın açık deniz petrol trafiği ve Suudi Arabistan'ın günlük petrol ihracatının yüzde 15'i Husilerin artan tehdidi altında. Bu durum Suudi liderlerin Sana'da Tahran'a müttefik bir rejim görme korkusu oluşturdu.

BAE'liler, Arap Baharı olaylarından bu yana bölgesel etkilerini Yemen ve Libya'da genişletmeye çalışıyorlar. Abu Dabi yönetimi, Güney Geçiş Konseyi'nin liman şehri Aden'in kontrolünü ele geçirmesine izin vererek, Yemen'de, yeni bir güç dengesi kurmaya çalışıyor.

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed el Nahyan, geçen Pazartesi günü Mekke'yi ziyaret etti; burada Kral Selman bin Abdülaziz ve Veliaht Prens Muhammed Bin Selman ile görüşmelerde bulundu.

Görüşmelerden sonra açıklamada buluna el Nahyan, “BAE ve Suudi Arabistan çatışan Yemenli partileri diyaloğa öncelik vermeye çağırdılar. Ancak, Nahyan, Yemen'deki güneyli ayrılıkçılardan Aden kentinden çekilmelerini istemedi. Ayrılıkçıların hepsi BAE yanlısı değil” dedi.

Gazete, Yemen'de daha fazla istikrarsızlığa neden olabilecek birçok siyasi ve askeri oyuncunun bulunduğunu söyledi.

YORUMLAR 7
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Suidi Amerika , Birleşik Amerika Emirlikleri.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Birlesik Arap Emirlikleri yönetimi tamamen İslam alemi parçalamak ve israilin çıkarlarına hizmet etmekten başka bir iş yapmıyor. Sudanı, Somaliyi, Mısırı, Libyayı, Suriyeyi, Filistini , Kuzey Afrikadaki ülkelerinin tamamında israil ve abd nin çıkarlarına hizmet ediyor. Bu ülkede operasyonu kim yapacak!
    Cevapla
  • Bayrampaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Sırtlan ve yılana güvenilmez
    Cevapla
  • ameleteam 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir münafık başka münafığa bir münafıklık yapmış bundan daha doğal ne olabilir
    Cevapla
  • Karadenizli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kallesligin karsiligi ancak kallesliktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!