Doğu Perinçek: Esed davet etti, Şam'a gidip görüşeceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK ve DAEŞ'in temizlenmesi için Suriye'nin kilit rol oynadığını savundu. Perinçek, Beşar Esed'in daveti üzerine eylül ayında Suriye'ye gideceklerini ve hükümetin de katılmasını istediklerini söyledi.

Doğu Perinçek: Esed davet etti, Şam'a gidip görüşeceğiz
Doğu Perinçek: Esed davet etti, Şam'a gidip görüşeceğiz
GİRİŞ 16.08.2019 06:28 GÜNCELLEME 17.08.2019 22:25
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, verdiği röportajda gündeme dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek verdiği iddialarını "Bizim desteğimiz Türkiye'ye, Atatürk devrimlerinin tamamlanması için mücadele ediyoruz." şeklinde yanıtlayan Perinçek, Suriye meselesinde hükümet ile fikir ayrılıklarını yaşadıklarını anlattı.

 

 

TÜRKİYE İLE SURİYE ARASINDA GÖRÜŞME VAR MI?

Türkiye'nin Şam yönetimiyle görüştüğü iddiasında bulunan Doğu Perinçek, PKK ve DAEŞ'i temizlemek için Suriye'nin kilit rol oynadığını savundu. Vatan Partisi Genel Başkanı, Türkiye ile Suriye'nin görüşüp görüşmediği sorulması üzerine yaptığı açıklamada, "Görüşmeler olduğunu hem Tahran yönetiminden hem Suriye yönetiminden hem Türkiye hükümetinin çevrelerinden öğreniyoruz. Hatta Sayın Tayyip Erdoğan da görüşmeler olduğunu ifade etti. Suriye kilit ülke oldu; PKK'yı temizlemek için, DEAŞ'ı temizlemek için. Doğu Akdeniz'de de Amerika-İsrail tehdidine karşı koymamız için Suriye ile işbirliği yapmamız gerekiyor. Burada ayak sürüyen bir yönetim var, Tayyip Erdoğan yönetimi. Burada çok büyük hata yapıyorlar" şeklinde konuştu.

 

 

PERİNÇEK: ESED TARAFINDAN DAVET EDİLDİM, SURİYE'YE GİDECEĞİM

Suriye'de çözümün nasıl olacağıyla ilgili planları olduğunu bildiren Perinçek, Beşar Esed'in daveti üzerine Suriye'ye gideceğini açıkladı. Perinçek, "Biz plan hazırladık çok basit; Türkiye'nin kontrolünde olan bir takım güçler, Suriyeli güçler silah bırakacak. Suriye de bunları affedecek. Biz bunu Suriye hükümetiyle konuştuk onlar evet dedi. İran evet dedi. Rus hükümeti evet dedi, hatta kendi planı haline çevirdi. Şimdi bunun için biz, önümüzdeki günlerde Sayın Beşar Esed tarafından davet edildim, büyük bir heyet halinde büyük ihtimalle eylül ayında Suriye'ye gidiyoruz. Hükümet kanadıyla da görüşüyoruz, onların da katılmasını sağlamak istiyoruz. Şimdi isim söylemeyelim, çünkü onların burada sıkıntıları da var. Aslında biz biraz onların da istediği bir çözümü onların da biraz dışında çözmüş olacağız. Biz, Rusya-İran-Suriye'nin ve Vatan Partisi'nin ortak çözümünü ürettik. Türkiye hükümetinin böyle bir şeye hayır demesi bence pek mümkün değil" dedi

Euronews

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 45
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Esedin hangi sözüne güveneceksin saf mısın? Kendini kurtarmak için herşeyi yapar bunlar . Ruslar ile şu an aynı tarafta gözükmemiz ABD-pentagon - Rus çekişmesinde pozisyon almak. Senelerce APO ya evsahipliği yapan esed'e mi güveneceğiz. en azından özerklik verilmeden kendi iç güvenlik elemanlarını atayan bir eyalet haline gelmeden mümkün değil.
    Cevapla
  • emin 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğunun(perinçek) hükmü nedir...ah ülkem
    Cevapla
  • Aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Mulyonlarin katiline ne diyecek isgenceleri gormuyormu bu vicdansizla nasil gorusecek daha bugun mahsumlari koylerinde katletti
    Cevapla
  • Metin 4 yıl önce Şikayet Et
    Devletlerin düşmanı olmaz çıkarları olur. Eset ile görüşmem deyip kestirip atmamak lazım, çıkarlarımız görüşmeyi icap ettiriyorsa görüşülür. Herkes gidiyor görüşüyor ama en çok sorunu olan biziz ama biz görüşmüyoruz, savaşta açamıyoruz e bu sorunlar nasıl çözülecek peki.
    Cevapla
  • Keşmir’e dikkat 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu bey Suriye’de barışın Ankaradan Bağdat’tan Şam’dan ve Tahran’dan geçtiğini söylüyor . Hükümet Suriye’de hatalı siyaset yapıyor . Keşmir ve diğer kalkışmalar ümmeti yok etme siyaseti Ortadoğu ve Afrika birer örnek ders almak için olaylara bakmak yeter .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şili Meclisi'nde skandal! Türkiye'den sert tepki: Yok hükmünde!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak