Avrupa’nın en büyük korkusu

Avrupa’daki mülteci korkusu ve sınır güvenliği ekonomik sorunların da önüne geçti. Avrupa Konseyi önümüzdeki 5 yıl için hazırladığı 2019-2024 Stratejik Gündem Belgesi’nde ilk sırayı sınır güvenliğine ayırdı.

Avrupa’nın en büyük korkusu
Avrupa’nın en büyük korkusu
GİRİŞ 18.08.2019 09:02 GÜNCELLEME 18.08.2019 09:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi önümüzdeki 5 yıl için hazırladığı 2019-2024 Stratejik Gündem Belgesi’nde ilk sırayı sınır güvenliğine ayırdı. Belgede düzen, yasalar ve Avrupa değerlerinin ancak sınır güvenliğiyle korunabileceği belirtiliyor. Toplantıda vatandaşları ve özgürlükleri korumak, güçlü ve canlı bir ekonomik taban geliştirmek, iklim odaklı, yeşil, adil ve sosyal bir Avrupa inşa etmek ve küresel düzeyde Avrupa çıkarlarını ve değerlerini teşvik etmek maddelerini kapsayan ana önceliklere odaklandı.

İLK SIRAYA TAŞINDI

Belgenin vatandaşları ve özgürlükleri koruma başlığında sınır güvenliği ilk sırada yer aldı. Bu madde AB için ekonomik gündem maddesinden bile öncelikli görünüyor. 2014-2019 stratejik gündeminde vatandaşları korumakla ilgili madde ikinci, özgürlük ve sınır güvenliğiyle ilgili madde ise dördüncü sırada yer almıştı.

YABANCI DÜŞMANLIĞI

Türkiye Göç Araştırma Merkezi Araştırma Asistanı Hakan Ünay Avrupa’daki yabancı düşmanlığının katı sınır politikalarıyla pratiğe döküldüğünü söyledi. 2019-2024 stratejik gündeminde öncelikle Avrupa değerleri ve onların korunması ile ilgili bir giriş yapılırken Avrupa’nın bölgesel bütünlüğünün korunması vurgulanıyor. Belgede Avrupa’nın kendi topraklarına kimin, kimlerin gireceğine ilişkin kararı kendisinin vermesi gerektiği ifade ediliyor. Bunun ise birlik dış sınırlarının etkin bir şekilde kontrolü ile mümkün olduğu, bu sağlandığı takdirde güvenliğin, yasaların ve düzenin korunacağı ve AB politikalarının kendi ilke ve değerleri doğrultusunda uygun şekilde uygulanacağı belirtiliyor.

Yeni Şafak

YORUMLAR 11
  • CENGİZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa aslına dönüyor...kendinden başkasına yaşam hakkı tanımayan, sadist avrupalı mahluklar...şu kadar söylemek isterim ki; mümkün olsa da tüm kapılarımızı bu avrupalı mahluklara kapatabilsek...ne turizm...ne ticaret..ne sözüm ona medeniyet...ne sömürge aleti demokrasi... ne teknoloji...ne kültür...vs. hiç bir şeylerine ihtiyacımız yok aslında.Ah bir kendimize gelebilsek.
    Cevapla
  • Türkoglu 4 yıl önce Şikayet Et
    Canin Cehenneme Kafir avrupa, Allah CC size dünyanin enbüyük belasini verir. inşallah.
    Cevapla
  • Ayarcı 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş lar ganimetler için çıkarıldi.insan maden toprak için milyon larca insan katlettiler.somurgeciler.eskiden Afrika'da köle ticareti vardı.simdi petrol altın gibi maden ler için savaş eksik olmuyor...
    Cevapla
  • yoru yorum.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Haysiyetsiz, onursuz, ikiyüzlü batı. Önce vatanlarını karıştır, sonrasavaş çıkar, öldüremediklerini sınırlarda süründür. Zulümle abad olunmaz. Sonunuz yakındır İnşallah. Hayat ve doğal kaynak emici vampirler.
    Cevapla
  • Sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Salın gitsinler, Avrupa dağılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi