Cami saldırısını engellediler! Norveç polisi teşekkür etti

Norveç'te El-Nur İslam Merkezi Camisi'ne saldırmak isteyen kişiyi engelleyen kahramanlar, Barum Emniyet Müdürlüğünde ağırlandı.

Cami saldırısını engellediler! Norveç polisi teşekkür etti
Cami saldırısını engellediler! Norveç polisi teşekkür etti
GİRİŞ 18.08.2019 09:19 GÜNCELLEME 18.08.2019 09:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Barum'da 10 Ağustos'ta El-Nur İslam Merkezi Camisi'ne saldırı düzenlemek isteyen Philip Manshaus'u durdurarak olası bir facianın önüne geçen Refik ve ona yardım eden Jave, Barum Emniyet Müdürlüğüne davet edildi.

Barum Belediye Başkanı Lisbeth Hammer'in de bulunduğu davette, Emniyet Müdürü Beate Gangas Krog, Refik ve Jave'yi kapıda çiçekle karşıladı.

Krog, kahramanlıkları nedeniyle ikiliye teşekkür ederek, ''Hızlı ve zamanında müdahaleniz sayesinde birçok kişinin hayatı kurtuldu." ifadelerini kullandı.

Yerel basına göre, 21 yaşındaki saldırgan 10 Ağustos'ta, kapı kodu nedeniyle camiye giremedi ve arka kapısından ateş ederek girmeye çalıştı.

Rafik saldırgana sarılarak engel olmaya çalışırken Jave de ona yardım etti.

Öte yandan, cinayet ve terör saldırısı düzenleme suçlarından gözaltında tutulan ve sorgusu devam eden Manshaus ise yöneltilen suçlamaları kabul etti.

YORUMLAR 1
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir genç durup dururken neden camiye saldırsın. Bu çok düşünülmesi gereken bir durum. Bizim bazı gençlerimizin oynadığı mavi balina oyununda verilen emir üzerine yüksekten atlayarsk intihar ediyorlar. Direktif neyse onu yapıyorlar. Bu camiye yada müslümanlara saldıranlardanda bu msvi balina oyununu oynayan gençlere camilere saldırın diye direktifler emirler verilebilir. Bu oyun çok tehlikeli bir oyun. Hatta deaşa katılanlar dahi araştırılmalıdır. Deaşın büyük çoğunluğu zannedersem avrupalı gençler. Mavi balina emri üzerine müslüman öldürme emriyle gelebilirler. Bu konu araştırılmalıdır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası