İran: Çıkarlarımız gözetilirse Nükleer Anlaşma'ya sadık kalacağız

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyid Abbas Irakçi, İran'ın çıkarları gözetildiği sürece Nükleer Anlaşma'ya bağlı kalacaklarını söyledi.

İran: Çıkarlarımız gözetilirse Nükleer Anlaşma'ya sadık kalacağız
İran: Çıkarlarımız gözetilirse Nükleer Anlaşma'ya sadık kalacağız
GİRİŞ 18.08.2019 12:24 GÜNCELLEME 18.08.2019 12:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

IRNA'da yer alan habere göre, İran İslami Şura Meclisi Bağımsızlar Fraksiyonu Sözcüsü Mehrdad Lahuti, İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seyid Abbas Irakçi'nın katılımıyla düzenlenen toplantıyı değerlendirdi.

Lahuti, "Irakçi toplantıda, İran'ın nükleer faaliyetlerinin uluslararası meşruiyeti olduğunu ve nükleer anlaşmadan umduğu çıkarları elde ettiği sürece anlaşmaya bağlı kalarak düşmanın saldırılarına karşı misilleme yapacağını açıkladı'' dedi.

Lahuti ayrıca, ''Irakçi, İran Dışişleri Bakanlığı’nın, bölgede ABD komplolarını engellemeye ve önlem almaya çalıştığını belirtti'' ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • lkjh 4 yıl önce Şikayet Et
    iran hint-avrupa dil ailesinden aynı akraba halk olduğu rusya diğer sovyet ülkelerden nükleer bomba emekli bilimadamları tecrübeli olanları getirse iran gizli uzayın herhangi bir yerinde nükleer bomba patlatsa iran sesimi duysa gizli atağa geçip nükleer güç olsa kuzey kore gibi iran sesimi duysada komşu ülkelere uzun uzak sınırlarda ülkeler kursa iran ne güçlü olurdu örnek kafkasya birleşik islam devleti aryanistan birleşik islam halkı devleti fars birleşik devletleri gibi iran ülkeler kursa keşke hangi komşu ülkelere uzun uzak sınırı varsa iran o sınır ülkelerde ülke kursa keşke iran kendisine ait hazar denizinde ülke kursa ne kadar güçlü olur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İrlanda, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açılan soykırım davasına müdahil oluyor
Muhittin Böcek'in tek kozu CHP seçmenini bile irite ediyor