Almanya'dan Brexit açıklaması!

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) anlaşmalı bir şekilde ayrılmasının anlaşmasız Brexit’ten çok daha iyi olduğunu söyledi.

Almanya'dan Brexit açıklaması!
Almanya'dan Brexit açıklaması!
GİRİŞ 18.08.2019 14:53 GÜNCELLEME 18.08.2019 14:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Seibert, bugün Berlin’de düzenlenen bir etkinlikte yaptığı açıklamada, Alman hükümetinin İngiltere'nin AB'den ayrılmak istemesine üzüldüğünü belirterek, ancak gerçeklerin göz önünde bulundurulması gerektiğini, İngiltere’nin AB’den ayrılmak istemesinin bir gerçek olduğunu kaydetti.

Alman hükümetinin bundan dolayı her zaman anlaşmalı bir Brexit için çaba sarf ettiğini vurgulayan Seibert, "Anlaşmalı Brexit, anlaşmasız Brexit’ten çok daha iyidir." değerlendirmesinde bulundu.

Seibert, anlaşmasız Brexit'in kimsenin çıkarına olmayacağını yineledi.

AB’nin Brexit ile ilgili tutumuna 27 üye ülkenin yer aldığı AB Konseyi’nde karar verildiğine işaret eden Seibert, söz konusu ülkelerin bu konuda aynı çizgide olduğunu bildirdi.

Alman hükümetinin düzenli bir şekilde İngiliz yetkililerle görüştüğünü belirten Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in çarşamba günü İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Berlin’de bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    almanya tutusdu ,gelecegi hicde iyi degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!