İtalya 17 gündür almamıştı! İspanya kapıları açtı

İspanya, 107 göçmenle beraber 17 gündür İtalya'nın Lampedusa açıklarında bekleyen Open Arms gemisine Algeciras limanını açtığını duyurdu. Ancak mültecileri Libya açıklarında kurtararak İtalya yakınlarına kadar getiren Open Arms yetkilileri, gemideki durumun Algeciras'a gitmeye elverişli olmadığını belirterek İtalya'ya yanaşma isteğini tekrarladı.

İtalya 17 gündür almamıştı! İspanya kapıları açtı
İtalya 17 gündür almamıştı! İspanya kapıları açtı
GİRİŞ 18.08.2019 17:19 GÜNCELLEME 18.08.2019 17:19

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Twitter üzerinden yayımladığı mesajda ülkesinin acil insani durumlarda her zaman harekete geçtiğini vurgulayarak Algeciras limanının Open Arms gemisi için açık olduğunu söyledi. Sanchez, mülteci sorununa Avrupa Birliği (AB) insani değerleri çerçevesinde bir genel çözüm bulunmasını gerektiğini de vurguladı.

 

 

Başbakan Sanchez, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin mültecileri taşıyan gemiye haftalardır limanları açmamaktaki ısrarını ise 'akıl almaz' bulduğunu ifade etti.

Open Arms: Bu koşullarda 7 günlük yolu kaldırmamız imkansız

 

 

Akdeniz'de zor durumdaki mültecileri kurtararak güvenli limanlara ulaştırma görevini üstlenen İspanyol sivil toplum kuruluşu (STK) Open Arms, Pedro Sanchez'in önerisi üzerine, geminin 17 gün bekleyişin ardından bulunduğu koşullarda İspanya'ya gitmesinin imkansız olduğunu duyurdu.

Open Arms Başkanı Roberto Gatti, geminin ve mültecilerin 7 gün sürecek bir yolculuğu kaldırmasının mümkün olmadığını ifade etti.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?