İran'dan ABD'nin güvenli bölge planına tepki

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği güvenli bölge planının endişe verici olduğunu ve Suriye'ye müdahale anlamı taşıdığını söyledi.

İran'dan ABD'nin güvenli bölge planına tepki
İran'dan ABD'nin güvenli bölge planına tepki
GİRİŞ 18.08.2019 18:11 GÜNCELLEME 18.08.2019 18:11
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturmak istediği güvenli bölge planını kınadı. ABD tarafından planlanan güvenli bölge kararının Suriye’deki gerilimi attıracağını kaydeden Musevi, ''Amerika'nın bu yöndeki benzer adımları Suriye'deki istikrarsızlığı artırmaktadır. Suriye’nin içişlerine müdahale anlamı taşıyan bu plan aynı zamanda bölgede gerginliğe neden olacaktır'' dedi.

İran Dışişleri Sözcüsü Musevi, Suriye'nin kuzeyindeki güvenlik endişelerinin komşu ülkeler ile yapılacak işbirliği yoluyla çözülebileceğini söyleyerek, ''Bu konuda yabancı güçlerin müdahalelerine ihtiyaç yoktur'' diye konuştu. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 8
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    İranı sevmiyoruz nedenlerimiz var halk olarak abd yide sevmiyoruz yine halk olarak nedenlerimiz var.ama abdyi sevmiyoruz bize zararı olmasına rağmen işbirliği yapıyoruz. Neden bazı yorumcular iranın bazen doğru olan açıklamalarına bile olumsuz yaklaşıyor anlamıyorum. Bu mesele gerçekteb komşu ülkeler arasında çözülür. Abd ile sorun büyür bunu neden göremiyoruz. Abd ile işbirliği var 1 seferde iranla yapalım tedbirimizi alalım ne olacak. Kötüde olsa komşumuz ne yapalım türkiyeyimi taşıyalım peki kime komşu olalım 1 ülke seçin deseler ülke taşınacak eminim seçilmeyen ülke kalmayacak.
    Cevapla
  • lkjhg 4 yıl önce Şikayet Et
    tepki değil iran abdyi vuracak apasitede silahlar üretmeli ve dünyada hiç kimsenin yapamadığı bilmediği keşfedilmediği silahlar üretmelisin ya uzaya ağırlık verip abdyi uzaydan dünyaya atılacak şekilde füze üsleri uzayın her yerine inşa etmelisin ya da abdyi vuracak kapasitede kıtalararası füzeler üretmen lazım ey iran keşke sesimi duysan bunlar sana ulaşsa niye iran deprem meteorolojik iklim silahları neden üretmiyor iran
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    Abbas Musevi kötü polis, israil iyi polis öyle mi.
    Cevapla
  • sinirli 4 yıl önce Şikayet Et
    bi sen eksiktin yahudi dostu iran.
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    iran rusa güveniyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar