Trump'tan herkesi şaşırtan Grönland 'tribi'

ABD Başkanı Donald Trump, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alma fikrini 'absürt' olarak yorumlamasının ardından, Danimarka'ya yapacağı ziyareti erteledi.

Trump'tan herkesi şaşırtan Grönland 'tribi'
Trump'tan herkesi şaşırtan Grönland 'tribi'
GİRİŞ 21.08.2019 10:03 GÜNCELLEME 21.08.2019 13:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Danimarka'nın halkıyla çok özel bir ülke olduğunu vurgulayarak, "Ancak Frederiksen’in Grönland'ın satışı konusunda istişare etmekle ilgilenmediğine dair yorumlarına dayanarak, iki hafta sonra yapılması planlanan toplantımızı başka bir zamana erteliyorum" dedi.

 

 

Mette Frederiksen'in, bu kadar doğrudan bir yorum yaparak hem ABD hem de Danimarka açısından zaman ve maliyet kaybını önlediğini belirten Trump, "Kendisine bunun için teşekkür ediyorum ve gelecekte toplantımızı yeniden planlamayı dört gözle bekliyorum" ifadelerine yer verdi.

KARAR DANİMARKA'DA ŞAŞKINLIK YARATTI

Danimarka kraliyet ailesinin sözcüsü Lene Balleby, Associated Press (AP) ajansına yaptığı açıklamada, Trump'ın 2-3 Eylül'de Danimarka'ya yapacağı ziyareti erteleme kararının şaşkınlık yarattığını belirtti.

Öte yandan, Danimarka eski Dışişleri Bakanı Martin Lidegaard, TV2'ye yaptığı açıklamada, konunun "diplomatik bir saçmalık" ve Trump'ın davranışının "garip" olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 2
  • muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ve tramp hasta adam.sağlıklı bir kişi böyle davranmaz.
    Cevapla
  • Barbaros 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam resmen pervasız.resmen grönlanda çökme niyetinde.yakında danimarkada daeş hortlarsa şaşırmayın!!!!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı