Bir ilk yaşandı! Suudi Arabistan'da kadınlar için bir yenilik daha

Suudi Arabistan yönetimi, ülke tarihinde ilk defa, kadınların erkek vasilerinin izni olmadan yurt dışına seyahat etmesine olanak tanıyan düzenlemelerin uygulanmasına başlandığını duyurdu.

Bir ilk yaşandı! Suudi Arabistan'da kadınlar için bir yenilik daha
Bir ilk yaşandı! Suudi Arabistan'da kadınlar için bir yenilik daha
GİRİŞ 21.08.2019 09:54 GÜNCELLEME 21.08.2019 10:36
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan haber ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığından bir yetkiliye dayandırdığı habere göre, Pasaport ve Medeni Hal İdareleri ile bunların ülke genelindeki şubelerinde söz konusu düzenlemeler uygulamaya konuldu.

 

 

Yetkili, yeni düzenlemelerle ilgili soruları olanların ilgili makamlarla irtibata geçmesini istedi.

Suudi Arabistan'da 2 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayımlanan kararnamede, kadınlara, baba, eş, erkek kardeş ve hatta oğulları gibi erkek vasilerin izni olmaksızın pasaport çıkarma ve yurt dışına seyahat etme konusunda erkeklere tanınan hakların aynısının tanınması öngörülmüştü.

 

 

Söz konusu düzenlemelerin öncesinde kadınlar (hangi yaş grubundan olursa olsun) ve 21 yaşından küçük erkeklerin yurt dışına yapacakları seyahatlerde vasilerinin iznini alması gerekiyordu.

Yine aynı düzenlemeler, evli kadınların ikamet adresinin eşin ikamet adresi olması zorunluluğunu ortadan kaldırırken, kadınlara ilk defa doğum, evlilik, boşanma ve resmi aile evraklarının çıkarılması ile küçük çocukların vesayetinin alınması hakkını da veriyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • akbey 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel gibi görünse de değil aslında yozlaştırma çabaları
    Cevapla
  • İslam 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu İslam dinini yaşayanlara.Suud ailesi hiçbir zaman islam dinini Şeriatı sevmemiştir zordan ve alternatif olmadığı için islam rolüne bürünmüştür
    Cevapla
  • UĞUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Vahabilik kavmi helak olma yolunda hızla ilerliyor, Rabbim şu petrolü çekiverse de 1 damla suya servetlerini vermeye muhtaç kalsalar, ecdadımızın hatırına göster bunların helak oluşunu Rabbim. Aminn
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sahibi oldukları bayrağı hak etmiyorlar.
    Cevapla
  • mami 4 yıl önce Şikayet Et
    Ha gayret avrupa kültürüne cok az kaldi. gidiyor islamiyet gidiyoorr
    Cevapla
  • Momedo 4 yıl önce Şikayet Et
    Islamiyet kıyamete kadar yerinde duruyor. Her isteyene yetecek kadar var. İsteyen alır kar eder istemeyen gider zarar eder. Elinde olan bırakırsa terkeden islam değil gidendir.islamı terk ettikten sonra ha avrupa kültürü ha rus çin hint veya abd fark etmez. Çünli küfür tek millettir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü