Rusya resmen duyurdu: Harekete geçiyorlar

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın Doğu Avrupa'da artan NATO gücüne karşı bir dizi önlem alacağını duyurdu. Şoygu, Rusya'nın doğu sınırlarında da askeri varlığını artıracağını belirtti.

Rusya resmen duyurdu: Harekete geçiyorlar
Rusya resmen duyurdu: Harekete geçiyorlar
GİRİŞ 21.08.2019 16:58 GÜNCELLEME 21.08.2019 16:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Savunma Bakanlığı Yönetim Kurulu toplantısında, Doğu Avrupa'daki askeri ve siyasi durumla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Şoygu, bölgede yaşanan durumu, NATO'nun Doğu Avrupa'daki askeri varlığının güçlendirilmesi, ABD füze savunma sistemlerinin Polonya ve Romanya’da konuşlandırılması ve Finlandiya ile İsveç arasındaki askeri işbirliğinin genişletilmesi. şeklinde özetledi. Rus Bakan konuya ilişkin, ''Ortaya çıkan tehditleri ortadan kaldıracak bir dizi önlemi uygulamaya alacağız.'' dedi.

DOĞU'DA DURUM KARIŞIK

Doğu'da askeri ve siyasi durumun karmaşıklığının Şoygu, ''Amerika Birleşik Devletleri ve müttefiklerinin eylemleri, Güneydoğu Asya'daki Rusya ve Çin'in konumunu zayıflatarak, Asya-Pasifik bölgesindeki etkisini artırmayı hedefliyor'' dedi.

Şoygu konuşmasında, Rusya'nın doğu sınırında da askeri varlığını artırmak atacağı bir dizi adımdan da bahsetti.

Toplantı Şoygu'nun, ''Size Savunma Bakanlığı yönetim kurulunun yeni bir üyesini sunuyorum: Savunma Bakan Yardımcısı Korgeneral Yevkurov Yunus-Bek Bamatgireevich.'' tanıtım sözleri ile sona erdi.
 

 

 

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 3
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize düşmanlık edenler kendi aralarında da düşman,parayıda çok seviyorlar, Abdülhamit gibi bunu kullanmalıyız, eskiden düşman olduklarını ve şimdiki niyetlerini hatırlatmamız yeterli !
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye artık ABD nin uşağı değil. Soğuk savaş döneminde Türkiye Batıyı kolladı ve Teşekkür olarak PKK ile Fetö cüleri besliyorlar.
    Cevapla
  • gokhan 4 yıl önce Şikayet Et
    aynen
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!