Trump'tan zalimce bir hamle daha!

ABD'de Donald Trump yönetimi, ülkeye yasa dışı yollarla giren ailelerin gözaltı süresini 20 gün ile sınırlı tutan mahkeme kararını yürürlükten kaldırarak yerine, süresiz gözaltı öngören yeni bir düzenleme getirmeye hazırlanıyor.

Trump'tan zalimce bir hamle daha!
Trump'tan zalimce bir hamle daha!
GİRİŞ 21.08.2019 18:31 GÜNCELLEME 21.08.2019 20:05
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD İç Güvenlik Bakan Vekili Kevin McAleenan, düzenlediği basın toplantısında, ülkeye yasa dışı yollardan giren göçmen ailelerin yasal gözaltı süresini 20 gün ile sınırlı tutan ve "Flores Uzlaşması" olarak bilenen mahkeme kararının göçmen sorunu konusunda yasal boşluk yarattığını belirtti.

 

 

Söz konusu mahkeme kararı yerine, göçmen ailelerin süresiz olarak gözaltında tutulmasını öngören yeni bir düzenleme getireceklerini ve böylece yasa dışı göçmen ailelerin sayısının azaltılmasının hedeflendiğini vurgulayan McAleenan, şöyle konuştu:

"Yeni düzenleme, Flores'teki bu temel yasal boşluğu doldurarak, göçmen sistemimizdeki entegrasyonu yeniden sağlayacak ve göçmen krizini tetikleyen önemli bir faktörü ortadan kaldırmış olacak."

 

 

"ÇOCUKLARA YÖNELİK ZALİMCE BİR SALDIRI"

Öte yandan Trump yönetiminin bu adımına yönelik tepkiler de gecikmedi.

Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) üyesi Madhuri Grewal yaptığı açıklamada, söz konusu düzenlemeye ilişkin, "Bu düzenleme, Trump yönetiminin yeniden hedefi haline gelen çocuklara yönelik zalimce bir saldırı. Hükümet çocukları hapse atmamalı ve kesinlikle daha fazla çocuğu daha uzun süre hapiste tutmanın yollarını aramamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Uzun zamandır, göçmenlere yönelik adımlarıyla eleştiri oklarının hedefi olan Trump yönetiminin bu düzenlemesi, yürürlüğe konmadan önce Flores Uzlaşmasını denetleyen yargıcın da önüne gelecek. Herhangi bir yasal sorunla karşılaşmaması durumunda bu hafta sonu gündeme alınacak düzenleme yayımlandıktan 60 gün sonra yürürlüğe girecek.

YORUMLAR 6
  • şükri 4 yıl önce Şikayet Et
    bu gibi zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • Mülteci 4 yıl önce Şikayet Et
    utanmışlarmıdır acaba...???
    Cevapla
  • tersinim 4 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sona kalkar insan haklarından bahseder. Avrupa dahil sözüm ona gelişmiş (gerçekte gelişmemiş) ülkeler göçmenlerden acayip korkuyorlar. Almamak için her yolu deniyorlar. Neden acaba? Büyük devrim yaklaşıyor.
    Cevapla
  • muşlu 4 yıl önce Şikayet Et
    insan haklari mi dedi biri chphdppkk ya boyle adamlar lazım demokrasi adalet hukuk tramp hepsini sağlar onlara
    Cevapla
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    bu cani buri acimasiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?