Pentagon füzeleri tek tek sayıp rest çekti

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Rusya ile stratejik silahları azaltma konusunda imzalanması planlanan "Yeni START" anlaşmasının, iki tarafın kabul etmesi halinde Rusya'nın en gelişmiş silahlarını da içermesi gerektiğini söyledi.

Pentagon füzeleri tek tek sayıp rest çekti
Pentagon füzeleri tek tek sayıp rest çekti
GİRİŞ 23.08.2019 17:16 GÜNCELLEME 23.08.2019 17:16
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

ABD ile Rusya arasında 2011 yılında yürürlüğe giren, stratejik ve nükleer silahlara yönelik kısıtlamaları içeren "New Start" anlaşması 2021 yılında sona eriyor.

FÜZELERİN İSİMLERİNİ TEK TEK SAYDI

Taraflar yeni bir imzayla anlaşmayı 5 yıl uzatmak için görüşme hazırlıkları yaparken, ABD Savunma Bakanı Mark Esper'den konuya ilişkin önemli bir açıklama geldi.

Esper Fox News'e verdiği röportajda, "Eğer anlaşma 'New Start'ın bir uzantısı olacaksa, o zaman Rusya'nın tüm yeni silahlarını dahil ettiğimizden emin olmalıyız. Şu anda Rusya'nın Avrupa'ya çevrilmiş INF (Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler anlaşması) menzilli nükleer başlıklı füzeleri ve seyir füzeleri var" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce Rusya ve Çin ile birlikte her türlü nükleer silahı kapsayacak şekilde bir sınırlandırma anlaşması yapmak istediğini belirtmiş ve bu konuda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le birebir görüşmeler yapmıştı. ABD Çin'in yeni anlaşma ile ilgili fikrinin belirsiz olduğunu ileri sürerken, Çin makamları müzakerelere katılma niyetinde olmadıklarını açıkladı.

10 yıllık anlaşma herhangi bir müdahale edilmemesi halinde 2021'de sona eriyor. Ancak tarafların mütabakatıyla 5 yıl (2026'ya kadar) uzatılabilecek.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 10
  • bülent erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    ya şu füzeleri bir birinize atında görelim hangisi iyi
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd anlasmadan cekildi yeni anlasma yapacak ve rusyanin yeni silahlarini füzelerini kapsayacak ben hep derim abd ile anlasma yapilmaz uymazlar geri cekilirler sonra yeni anlasma yapip daha fazla kaybetmeni saglar anlasma yapan hep kaybeder örnek rusya iran kuzey kore türkiye cin japonya almanya daha kim bilir hangi ülkeler
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    alıştınız ali cengiz oyunlarıyla sömürmeye, rusları tongaya düşüremezsin sem
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu batı füzeden amma korkuyor ha!
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu nükleer silahları para için icad edip üreten yada katkıda bulunan bilim adamlarını Allah her iki cihanda perişan eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı