Rusya'dan DEAŞ militanlarına suçüstü

Rusya Federal İstihbarat Servisi (FSB), ülkede DEAŞ adına faaliyetler yürüten bir grubun hücre evine operasyon düzenleyerek 6 militanı gözaltına aldı.

GİRİŞ 23.08.2019 17:50 GÜNCELLEME 23.08.2019 17:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Federal İstihbarat Servisi (FSB) Kaluga şehrinde uzun süredir takip edilen bir hücre evine operasyon düzenledi. FSB tarafından basına operasyona ait görüntüler servis edilirken, operasyonla ilgili bilgilere de yer verildi.

 

 

FSB tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın Kaluga şehrinde takibe takılan bir grubun Suriye ile sürekli iletişim kurduğu, bölgede para toplanarak Suriye'deki DEAŞ terör örgütüne transfer edildiği, ayrıca grup üyelerinin bazı eylem hazırlıkları için planlar yaptığı ifade edilirken, örgütün hücre evine sabah saatlerinde geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildiği vurgulandı.

Hücre evine yapılan baskında gözaltına alınanların tümünün Orta Asya uyruklu olduğu, gözaltına alınanların ifadelerinin alınmaya başlandığı açıklandı. 

 

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi numara.. daeş başındakilerin çoğu rusca konuşuyor, bi düşünün neden.. ve aynı şekilde rus uçağını düşürmemizden sonra türkiyedeki ard arda olan daeş saldırıları.. yılbaşında disko da, havalimanı saldırısı, vs vs hepsi eski sovyet birliğinden gelen uyruklar ve daeşci.. gerçekleri görmek lazım..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!