Kuzey Kore birden fazla füze fırlattı!

Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin Güney Hamgyong bölgesinden Japon Denizi'ne iki 'tanımlanamayan' füze atışı gerçekleştirdiğini öne sürdü. Konu ile ilgili Japonya Savunma Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. ABD Başkanı Donald Trump ise konu ile ilgili "Kim füzeleri denemekten hoşlanıyor" dedi.

Kuzey Kore birden fazla füze fırlattı!
Kuzey Kore birden fazla füze fırlattı!
GİRİŞ 24.08.2019 12:20 GÜNCELLEME 24.08.2019 12:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yonhap haber ajasının haberine göre, Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey Kore'nin 'tanımlanamayan birden fazla füze' ateşlediğini bildirdi.

 

 

Habere göre Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ordumuz ilave atışlara karşı durumu izliyor ve teyakkuz halini sürdürüyor" ifadeleri yer aldı.

Kuzey Kore'nin son füze atışlarının, geçtiğimiz aylarda meydana gelen kısa menzilli balistik füze denemelerinin bir parçası olduğu düşünülüyor.

Cumartesi günü Tokyo’da gazetecilere konuşan Japonya Savunma Bakanı Takeşi Iwaya, füzelerin Kore Yarımadası’nın doğusundan 06. 44 ve 07.01’de fırlatıldığını açıkladı.

Kuzey Kore’nin son füze denemelerinin uluslararası toplum için ciddi bir sorun olduğunu ve Birleşmiş Milletler kararlarının açık bir şekilde ihlal edildiğini belirten Iwaya, Japonya’nın son füze denemelerine ilişkin mevcut bilgileri toplayıp analiz edeceğini ve gözetime devam edeceğini söyledi.

DONALD TRUMP: KİM FÜZE DENEMEKTEN HOŞLANIYOR

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore tarafından yapılan füze denemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kuzey Kore’nin kısa menzilli füzeleri test etmesinin yasak olmadığını söyledi.

Trump, Fransa’daki G7 Zirvesi’ne hareket etmeden önce gazetecilere verdiği demeçte, “Kim Jong-un füzelerini test etmekten hoşlanıyor ama zaten kısa menzilli füzeleri hiçbir zaman sınırlamadık” sözlerini sarf etti ve ABD de dahil olmak üzere birçok ülkenin füze testi yaptığını ekledi.

Trump ayrıca, “Çok iyi bir ilişkimiz var ama bu her an değişebilir. Ne olacağını göreceğiz. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un bana oldukça dürüst oldu sanırım” ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 6
  • halıl 4 yıl önce Şikayet Et
    Kin syonıstlerın okulunda okudu..Cın ıle isbırligi yapıyor..kendı teknolojısı yok..Derın Amerıka el altından yardım edıyor..
    Cevapla
  • Kamil 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kim kafayı yeyip abd ye bir nükleer sallasa kimbilir kaç gün tv de haberler bayram eder. :)
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah o uzun menzilli füzelerden biri abd ye düşer.
    Cevapla
  • Can Polat 4 yıl önce Şikayet Et
    Ukala..
    Cevapla
  • TARIK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş artık mahalle gençlerinin kabadaylarının ikide bir havaya ateş edipte hava attığına benzemeye başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...