Çin duyurdu! İnsansız savaş gemisi hazır

Çin, yetkililerin savaşa hazır olduğunu belirttiği JARI isimli insansız savaş gemisini tanıttı.

Çin duyurdu! İnsansız savaş gemisi hazır
Çin duyurdu! İnsansız savaş gemisi hazır
GİRİŞ 24.08.2019 16:34 GÜNCELLEME 24.08.2019 16:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Çin Gemi İnşa Endüstrisi Kurumu (CSIC) altındaki araştırma enstitüleri tarafından ortaklaşa geliştirilen insansız savaş gemisinin 15 metre uzunluğunda olduğu, bir dizi radar sistemi, füzeler ve torpidolarla donatıldığı bildirildi.

 

 

Çinli yetkililer, JARI insansız savaş gemisinin sahip olduğu radar sistemleri, füze ve torpidolar sayesinde hava savunma, gemi karşıtı ve denizaltı karşıtı görevler yapabileceğini aktardı.

Yetkililer, JARI'nın uzaktan kontrol edilebileceğini ya da gemide kullanılan yapay zekâ sayesinde, bağımsız bir şekilde gezinerek ve savaş faaliyetlerinde bulunabileceğini açıkladı. Yetkililer ayrıca,  otonom bir sürü oluşturmak için diğer yapay zekâ donanımlı askeri varlıklar ile de işbirliği yapabileceğini belirttiler.

 

 

YORUMLAR 5
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    bizde isteriz
    Cevapla
  • uygurlu 4 yıl önce Şikayet Et
    sanki çinde insan kıtlığı var.
    Cevapla
  • İlhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Öyle düşünme Amerika Rusya Türkiye İsrail dünyanın birçok Ülkesi şu anda insansız sistemleri yatırım yapmış durumda insansız hava araçları insansız deniz araçları insansız Kara araçları yani fazla zayiat vermek insan kaybının önüne geçebilmek için bunları yapıyorlar bir gemide 100-150 kişinin ölmesimi daha iyi yoksa bir tane yapay zeka ile yönetilen çelikten yapılma insansız bir geminin kaybımı daha önemli hesabını sen yap
    Cevapla
  • bırakın bunları 4 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler yerli oto yapmaya çalışıyor. yerli oto bitti bitti. drone otolar yapın. uçak almaya çalışıyorlar. insanlı uçaklar bitti bitti. insansız jetler yapın. insansız dronelar gemiler yapın. insansız tanklar yapın. bırakın insanlı tankları. o devir bitti.
    Cevapla
  • Sahipkıran 4 yıl önce Şikayet Et
    Yap elini tutan mı var? Öyle klavye arkasından sallamakla olmuyor bu işler!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı