Rusya üyelikten atılmıştı! Trump'ın teklifine Kremlin'den jet yanıt

G7 Zirvesi için Fransa'da bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın gelecek yılki toplantıya davet etmesinin 'mümkün olduğunu' bir kez daha dile getirdi.

Rusya üyelikten atılmıştı! Trump'ın teklifine Kremlin'den jet yanıt
Rusya üyelikten atılmıştı! Trump'ın teklifine Kremlin'den jet yanıt
GİRİŞ 25.08.2019 10:16 GÜNCELLEME 25.08.2019 10:29
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fransa'daki G7 Zirvesi kapsamında temaslarına başlayan ABD Başkanı Donald Trump, kahvaltı için İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir araya geldi. Trump, gelecek yıl ABD'nin ev sahipliği yapacağı zirveye Rusya'yı davet etmesinin mümkün olduğunu bir kez daha dile getirdi.

 

 

RUSYA'DAN JET YANIT

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise bu açıklamaya hızlı bir yanıt verdi ve "Böyle bir davet gelirse Kremlin değerlendirecektir" açıklaması yaptı.

TRUMP UZUN ZAMANDIR GÜNDEMDE TUTUYORDU

Trump 20 Ağustos'ta Beyaz Saray'da Romanya Devlet Başkanı Klaus Iohannis ile birlikte gerçekleştireceği toplantı öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya'nın G7'ye geri dönmesine ve grubun çalışmalarının G8 formatında devam etmesine itiraz etmeyeceğini kaydetmişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova ise somut öneriler bekledikleri yönünde bir cevap vermişti.

2014'TE ÜYELİĞİ FES EDİLMİŞTİ

Rusya'nın G8 üyeliği, topluluğunun diğer yedi üyesi tarafından, 2014'te Kırım'ın yasadışı ilhakı ve Ukrayna politikası gerekçe gösterilerek askıya alınmıştı.

TRUMP'TAN JOHNSON'A: BREXIT İÇİN DOĞRU KİŞİ

Öte yandan Trump, İngiltere'nin eski başbakanı Theresa May'in istifası süresince fazlaca dahil olduğu ve İngiliz siyasilerin tepkisini çektiği Brexit konusuna da değindi.

Johnson'ın AB'den ayrılma konusundaki duruşuna destek veren Trump, gazetecilerin "Brexit için bir tavsiyeniz var m?" sorusuna "Onun tavsiyeye ihtiyacı yok, bu iş için doğru kişi" yanıtını verdi.

YORUMLAR 11
  • TürkEko7 4 yıl önce Şikayet Et
    G8 e karşı mutlaka bir Türk islam Ekonomi Birliği kurulmalı...çok geç kalındı..!!!
    Cevapla
  • Ecdad 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi islam veya türk ülkeleri ile ? 3-5 devlet haricinde hepsi ABD karşısında ses çıkaramazlar...laf canbazlıpından başka birşey değil bu olay.
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    eger rusya geri giderse uluslarasi imajini cok büyük birseklildse zedeler rusya G 7 den dahasini kurma yollarini bulup isler hale gelmesini basarmalaridir. o halde G6 hepsi kaybetrmek ztorunda kalacaklardir
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    onlar kendi çalıp kendi oynasınlar, biz asya 7 yi kuralım
    Cevapla
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne olduda tekrar aliyorlar acaba ukrayna üzerindeki rus baskisimi kalkti yoksa rusya kırımı geri iademi ettide bizim haberimiz yok.Allahım bu dengesizlerden dünyayi korusun.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    rusya tam bağımsız bır ülke bizim gibi avrupadan fetva almıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'