Modi'ye madalya takma yarışı: Önce BAE, şimdi de Bahreyn!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Körfez ülkelerini ziyaret ediyor. Modi, ilk durağı BAE'de ülkenin en yüksek devlet nişanlarından birini almıştı. Şimdi de Bahreyn'den buna benzer bir ödül aldı. Ödüller, Modi'nin Keşmir'in özel statüsünü kaldırmasının hemen arkasından geldi.

Modi'ye madalya takma yarışı: Önce BAE, şimdi de Bahreyn!
Modi'ye madalya takma yarışı: Önce BAE, şimdi de Bahreyn!
GİRİŞ 25.08.2019 15:29 GÜNCELLEME 25.08.2019 15:29

Hindu milliyetçisi Hindistan Başbakanı Narendra Modi, dün 23 Ağustos'ta başladığı Körfez ülkeleri ziyaretinin üçüncü durağı Bahreyn'deydi. Burada Bahreyn Kralı Hamed bin İsa el-Halife ile bölgesel konularda ve ikili ilişkiler hakkında görüşen Modi, Kral'dan Rönesans nişanı aldı.

Modi'nin ziyaretiyle ilk kez bir Hindistan Başbakanı Bahreyn'i ziyaret etmiş oldu.

Modi, görüşme sırasında Bahreyn'de açılan Hindu tapınağı Shreenathji'nin (Shree Krishna) de bakım ve onarım çalışmalarını gündeme getirdi.

HİNDİSTAN DIŞİŞLERİ YETKİLİSİNDEN AÇIKLAMA

Hindistan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Raveesh Kumar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Medeniyetler arasında derin bağlar var. Kral El Halife, Başbakan Modi'yi Al Gudaibiya Sarayı'nda sıcak bir şekilde karşıladı. Her iki lider de karşılıklı çıkarlarla ilgili her konuda görüş alışverişinde bulundu" ifadelerini kullandı.

MODİ DEVLET NİŞANINI KABUL ETTİ

Kral, Hindistan Başbakanı'na Rönesans devlet nişanı verdi. Modi, "Bahreyn Kralı ile harika bri toplantı yaptık. Hindistan-Bahreyn ilişkilerini inceledik. Majestelerinin ben ve ülkemle dostluğuyla onur duyuyorum. Ödülü, 1.3 milyon Hindistanlı için alçak gönüllülükle alıyorum. Bu, Bahreyn Krallığı ile Hindistan arasındaki yakın ve dostane ilişkilerin bir sembolüdür ve tüm Hindistan için onurdur" dedi.

BAE'DEN DE DEVLET NİŞANI ALDI

Modi, bundan önce Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeydi (BAE). Abu Dabi tahtının Prensi ile görüşmeler yapan Modi, Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile iki ülke arasındaki ticareti ve kültürel bağları iyileştirmeye yönelik tedbirleri görüştü.

Burada BAE'nin en yüksek sivil ödülü olan “Zayed Emri” ile de, iki ulus arasındaki ikili ilişkileri artırma çabalarının takdirinin bir işareti olarak onurlandırıldı.

Bahreyn'den, Modi'nin G7 Zirvesi toplantısına katılmak için Pazar günü Fransa'ya dönmesi bekleniyor.
Görüşme sonrasında Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed, Twitter hesabından Hintçe paylaşımda bulunarak "Mohammed bin Zayed, Hindistan Başbakanı'na, dostluğu ve işbirliğini ilerletmedeki rolünden dolayı "Zayed Madalyası" verdi. Mahatma Gandhi'nin 150. doğum yıldönümünü vesilesiyle de özel bir hatıra damgası çıkarıldı" dedi.

KAYNAK: TİMETÜRK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde