Keşmirli liderden direniş çağrısı!

Keşmirli direnişçi lider Seyyid Ali Gilani, Cammu Keşmir'de yaşayan halka "bu kritik anda" Hindistan yönetimine karşı direnişi sürdürme çağrısında bulundu.

Keşmirli liderden direniş çağrısı!
Keşmirli liderden direniş çağrısı!
GİRİŞ 26.08.2019 11:36 GÜNCELLEME 26.08.2019 11:37

Tüm Partiler Hürriyet Konferansı'nın (APHC) 92 yaşındaki lideri Gilani, Cammu Keşmir'de yaşanan son gelişmelerle ilgili beş maddeden oluşan bir program açıklayarak Keşmirlileri, "ikamet ettikleri bölgelerde barışçıl gösteriler yapmaya" davet etti.  

 

 

Ev hapsinde tutulan Gilani, "Hindistan silahlı kuvvetleri yine de toplantılarımıza saldırırsa, muhtemel can ve mal kayıplarının tüm sorumluluğu üzerilerinde kalacaktır. Dünya eylemlerine tanıklık edecektir." ifadesini kullandı. 

Hükümet için çalışanlar ve polise, "kendi halklarına baskıda el ele yürüseler de Hindistan devletinin onlara güvenmediğini farkına varmaları" çağrısında bulunan Gilani, "Cammu Keşmir polisi silahsızlandırıldı, tüm komuta Hindistan ordusu ve paramilislere verildi. Bu küçük düşürme bile onlarda karşı koyma ve protesto gerekliliği uyandıramıyor ise muhtemelen hiçbir şey uyandırmayacaktır." diye konuştu. 

 

 

Hindistan dışında yaşayan Keşmirlilerden "tüm dünyada Keşmir halkının elçileri gibi davranarak direniş mücadelesinde yer almalarını", dünyanın başka yerlerinde mücadele veren milletlerle temas etmelerini ve dayanışma göstermelerini isteyen Gilani, "Hindistan devletinin zulmüne, baskısına dikkati çekmek için yaşadıkları deneyimleri ve Keşmir'in tarihçesine ilişkin bilgilerini kullanmalılar." dedi. 

PAKİSTAN'A ÇAĞRI

Seyyid Ali Gilani, Pakistan'a ve İslam ümmetine de bu kritik dönemde kuşatma altındaki Keşmirlilere yardımda bulunmaları çağrısı yaptı. 

Pakistan'ın "Keşmir meselesinde önemli bir taraf, şimdi de birlik ve eylem zamanı olduğunu" dile getiren Gilani, "Bugün yine sözde faydacılığa yataklık ederseniz ve kararlı davranmakta başarısız olursanız ne tarih ne de gelecek nesiller sizi affeder. Siyasi ve diplomatik girişimlerinizi en yüksek seviyeye yükseltmeyi sürdürmeli, tüm gücünüzle ve kararlılıkla Hindistan işgali aldatmacasına yanıt vermelisiniz." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!