İtiraf: NATO tehlikede! Türkiye'ye büyük haksızlık yapıldı

Yönetiminde İngiltere Kraliyet ailesi ve eski CIA direktörünün olduğu dünyanın en köklü düşünce kuruluşlarından RUSI, Türkiye'ye haksızlık yapıldığını belirtip ABD ve NATO'yu uyardı: Türkiye'ye artık destek verilmeli. Aksi halde NATO için ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir.

İtiraf: NATO tehlikede! Türkiye'ye büyük haksızlık yapıldı
İtiraf: NATO tehlikede! Türkiye'ye büyük haksızlık yapıldı
GİRİŞ 27.08.2019 09:29 GÜNCELLEME 27.08.2019 09:29
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İngiltere Kraliyet emriyle 1831'de kurulan İngiltere'nin en büyük düşünce kuruluşu RUSI (Royal United Services Institute) yayımladıkları raporla ABD ve NATO'yu Türkiye'nin önemi ve gücü hakkında uyardı. Türkiye'nin eski Varşova Paktı sınırında bulunmasının yanı sıra Ortadoğu'ya geçiş için de kritik öneme sahip olduğu vurgulanan yazıda bir yandan Rusya'nın diğer yandan da Çin'in durdurulması için büyük öneme sahip olduğu, her iki ülkenin de önündeki en büyük coğrafi bariyer olduğu ifade edildi.

 

 

HAKKI YENİLİYOR

Türkiye'de çok sayıda stratejik NATO tesisi, askeri üssünün bulunduğu ve ortak çok sayıda tatbikat yapıldığı da ifade edildi. ABD’den sonra pakt içindeki en büyük askeri güç olan Türkiye'nin görev ve sorumluluklarını yerine getirdiği ancak en az takdir edilen ülke olarak hakkının yenildiğinin altı çizildi.

 

 

ELEŞTİRMEYİN TAKDİR EDİN

Raporda, Türkiye izin vermeden NATO'nun Karadeniz'de operasyon yapabilmesinin imkansız olduğunun altı çizildi. Milyonlarca mülteciyi alan Türkiye'nin bu konuda da takdir görmediği ifade edilirken ABD ve Avrupa ülkelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirerek hiçbir yere varamayacakları vurgulandı. Dünyanın büyük güçlerin mücadelesi dönemine yeniden girdiği, Türkiye'nin ekonomik, politik ve askeri alanda hızla büyüdüğü ve uluslararası politikanın eleştiriyle çalışmadığı ifade edildi.

F-35 KONUSUNDA DA HAKSIZLIK YAPILDI

Türkiye'nin S-400 füzeleri alması karşısında ABD'nin F-35 programından çıkarılması noktasında da haksızlığa uğradığı yazının ana vurgularından birisi. Makalede Türkiye'nin S-400 füzelerini almadan önce ABD'nin Patriot füze sistemi için çok sayıda satın alma alternatifi ortaya koyduğu ancak bu taleplerin kabul edilmediği ve mecburen S-400'e yöneldiği ifade edilerek Türkiye'nin haklı olduğu vurgulandı. Türkiye'nin ekonomik olarak toparlanmasının tüm NATO üyesi ülkelerce desteklenmesi aksi takdirde tüm NATO üyesi ülkelerin bundan etkileneceği ifade edilerek NATO uyarıldı.

KAYNAK: AKŞAM GAZETESİ
YORUMLAR 45
  • Ankarali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bati sonun baslangicini coktan baslatti gecmis olsun
    Cevapla
  • Mahmut em 4 yıl önce Şikayet Et
    Hele şükür bir kefere gerçeği gördü oda illerdeki menfaatleri açısından
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye 100 yildir haksizlik yapiliyor NATO nun cani cehenneme artik türkiye yi kaybettiniz bu saaten sonra NATO düsmandir bizim icin
    Cevapla
  • Temkinli 4 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman her durumda her şartta temkinli olmalıyız
    Cevapla
  • gökhan ay 4 yıl önce Şikayet Et
    Pyd ye verdiğiniz bin tır silah nedir ey kancık kefereler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”