Macron böyle kabullendi: İşler değişti, onlarla iyi geçinelim!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Batı ülkelerinin üstünlük döneminin, küresel jeopolitik değişimler nedeniyle sona yaklaştığını belirtti.

Macron böyle kabullendi: İşler değişti, onlarla iyi geçinelim!
Macron böyle kabullendi: İşler değişti, onlarla iyi geçinelim!
GİRİŞ 27.08.2019 23:32 GÜNCELLEME 27.08.2019 23:33
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Fransa büyükelçilerine konuşan Macron, “Batı’nın dünya üzerindeki hegemonyasının sonunu görüyoruz. Koşullar değişiyor” dedi.

 

 

"YENİ ÜLKELER GÜÇLENİYOR"

Bugün dünya arenasında “yeni ülkelerin” güçlendiğini dile getiren Fransız lider, “Çin ilk sıralara yerleşti, Rusya da stratejisinde büyük başarılar elde ediyor” diye kaydetti.

 

 

"RUSYA İLE BARIŞÇIL İLİŞKİLER KURMALIYIZ"

Rusya olmadan Avrupa’da yeni güvenlik mimarisinin inşaatının mümkün olmadığını, bu yüzden Moskova ile ilişkilerin “yeniden ve derinden düşünülmesi” gerektiğini söyleyen Macron, “Rusya ile daha barışçıl ilişkiler elde edemezsek ve ilişkilerimize açıklık getiremezsek Avrupa kıtası hiçbir zaman istikrarlı olmayacak, biz hiçbir zaman güvende olmayacağız” dedi.

Paris ve Moskova’nın birlikte dünya için “yararlı bir şeyler” yapması gerektiğini belirten Fransa Cumhurbaşkanı, aksi takdirde Avrupa’nın ABD ve Rusya arasındaki stratejik mücadele için sahne rolünü oynamaya devam edeceğini söyledi.

"RUSYA İLE ÇİN İTTİFAK YAPARSA, AVRUPA İÇİN HİÇ İYİ OLMAZ"

Rusya’yı Avrupa ülkelerinden uzaklaştırmanın büyük hata olduğunu vurgulayan Macron, “Bu, Rusya’nın Çin ile ittifak yapmasına yol açabilir. Bu hiç de Avrupa’nın çıkarına değil” diye ekledi.

YORUMLAR 68
  • Ruhi 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala akılları fikirleri savaşta. Ekonomik savaşı ön plana alıp siyaset yapıyor. Tıpkı ataları gibi...
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    bu açıklamanızla bile çok adisiniz güçlüyken kimseyi takmıyordunuz dengeler değişince imkansız dostluklara kapıları açtınız ne okdu babanız abd kelekmi çıktı
    Cevapla
  • anlayana 4 yıl önce Şikayet Et
    "ilişkilerimize açıklık getiremezsek" açıklık dedikleri zorbalıklarını, dediğim dedik ve hep bana vaziyetlerini mecburen değiştirmek. bunun adı bu. ilişkiden anladıkları sadece kendileri.
    Cevapla
  • Beğendi 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı bir yorum.. Kulağıma küpe oldu
    Cevapla
  • Bay Y 4 yıl önce Şikayet Et
    Leş kargaları Cehennem size doymuyor.Lanet ehli Avrupa
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ne ikiyüzlüsünüz kim güçleniyor onun yanındasınız.. güçlü Ezen bile olsa sömüren bile olsa onun yanında olursunuz kansızlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!