Trump imzaladı, OHAL ilan edildi

ABD'ye bağlı özerk bölge Porto Riko'da tropik fırtına alarmı verildi. Fırtınanın 24 saat içinde kasırgaya dönüşmesini beklenirken, hazırlık yapan halk market raflarını boşalttı. ABD Başkanı Donald Trump OHAL ilan edilmesi için gerekli imzayı attı.

Trump imzaladı, OHAL ilan edildi
Trump imzaladı, OHAL ilan edildi
GİRİŞ 28.08.2019 13:03 GÜNCELLEME 28.08.2019 13:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'ye bağlı özerk bölge Porto Riko da halk tropikal fırtına alarmı verilerek, bölgede olağanüstü hal ilan edildi. ABD Başkanı Trump ise olağanüstü hal bildirisini onayladı. Meteoroloji yetkilileri, Tropical Storm Dorian'ın 24 saat içinde bir kasırgaya dönüşmesini bekliyor. 

 

 

Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Porto Riko ve Dominik Cumhuriyeti için kasırga izleme ve tropikal fırtına uyarıları yayınladı. 

Porto Riko Valisi Wanda Vzquez Garced, üç milyondan fazla vatandaşını fırtına için hazırlanmaya çağırdı. Garced Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Vatandaşların acil durum planlarını dikkatli bir şekilde harekete geçirmeye çağırıyorum" ifadelerini kullandı. Vali, ada genelinde 360 sığınağın açık olacağını belirtti. 

Maria kasırgasının 2017'deki yıkıcı etkilerinden halen toparlanmaya çalışan Porto Riko halkı elektrik kesintileri ve şiddetli rüzgârlardan kaynaklanan hasarlardan korkuyor. Fırtınaya hazırlanan halk süper marketlerden su ve yiyecek alışverişi yaparak evlerine erzak istifledi. Adada marketlerin rafları kısa sürede boşaldı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Zalim abd inşallah yok olursunuz
    Cevapla
  • G.antep27 4 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!
Dubai'deki havalimanı sele teslim oldu! Uçakların zor anları kamerada