Karar aldılar: Ülke başkentine giren her arabadan vergi alacağız

Belçika’nın başkenti Brüksel’de akıllı kilometrik vergi sistemi uygulamaya konulacak. Başkente giren vergi ödeyecek.

Karar aldılar: Ülke başkentine giren her arabadan vergi alacağız
Karar aldılar: Ülke başkentine giren her arabadan vergi alacağız
GİRİŞ 28.08.2019 14:22 GÜNCELLEME 28.08.2019 14:36
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Belçika’nın Brüksel Yönetim Bölgesi Ulaştırma Bakanı Elke Van den Brandt, başkent için akıllı bir kilometrik vergi sistemi getirileceğini açıkladı. Brandt, yeni verginin yıllık ödeme şeklinde olmayacağını, araçların başkent Brüksel’in merkezine girişlerde vergilendirileceğini söyledi. Bakan, fiyat konusunda ise araç türüne bağlı olarak ve trafiğin en yoğun olduğu saatlerde yapılan girişlere dikkat edileceğini sözlerine ekledi. Bakan Brandt, diğer taraftan dolaşım vergilerindeki düşüşlerin ise yalnızca Brüksel’de yaşayan vatandaşlar için gerçekleşeceğini belirtti.

 

 

Ulaştırma bakanı Van den Brandt, “Brüksel kilometre vergisi için diğer bölgeleri bekleyemez. Bölgemiz trafik yüzünden yeterince boğuluyor. Trafik için acil olarak bu yasayı getireceğiz” dedi.

Sistem, Düşük Emisyon Bölgesini (LEZ) kontrol etmek için zaten mevcut olarak kullanan akıllı kameralara dayanacak. Brüksel'deki bütün seyahatlerin yeni kilometrik vergi sisteminden etkilenmesi bekleniyor.

 

 

Akıllı kilometrik vergi sistemi hükümet anlaşmasında daha önce belirtilmişti. Diğer bölgelerle bir düzenleme yapılması bekleniyordu. Ancak Bakan Brandt, artık beklemeye tahammülü olmadığını belirtirken, verginin bir an önce uygulanmaya başlaması gerektiğini savunuyor.

Üç bölgeye ayrılan Belçika’nın Brüksel bölgesinin Ulaştırma Bakanı Brandt, Flaman ve Valonya bölgelerini bekleyemeyeceklerini belirterek, “İkna olmaları için on yıl daha gerekirse ne olacak? Brüksel’de daha fazla bekleme lüksüne sahip değiliz, ne olursa olsun vergilendirmeye başlayacağız” dedi. Bakan 5 yıl içinde bunu vergilendirmenin hayata geçmesini planladığını da açıkladı. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • kayra-keskin 4 yıl önce Şikayet Et
    şeytanın yuvası belçika-brükselden herşey beklenir zaten
    Cevapla
  • derda 4 yıl önce Şikayet Et
    paraları kalmamış ne yapsınlar fukaralar
    Cevapla
  • VatandaŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Hah işte,tamda İstanbul'a göre, hatta insan başına alınsın
    Cevapla
  • osmanli 4 yıl önce Şikayet Et
    trafik icin yol yaparsin toplu ulaşimi güçlrndirirsin vergimi koyulur mantiga bak sehre giremezlerse haliyle trafik olmaz belcikadan banane ben yarin turkiye gorecek diye korkuyorum
    Cevapla
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Hizmet yerine zulüm
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde