Karısını öldürdü, idama mahkum edildi, şimdi ise serbest

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle idama mahkum edilen İran'ın eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve eski Tahran Belediye Başkanı Muhammed Ali Necefi'nin, maktulün ailesinin affetmesinin ardından kefaletle serbest bırakıldığı bildirildi.

Karısını öldürdü, idama mahkum edildi, şimdi ise serbest
Karısını öldürdü, idama mahkum edildi, şimdi ise serbest
GİRİŞ 28.08.2019 14:33 GÜNCELLEME 28.08.2019 15:46
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

İran'ın yarı resmi ajansı Fars'a göre, Necefi'nin avukatı Hamid Guderzi, müvekkilinin 1 milyar tümen (resmi kur üzerinden yaklaşık 238 bin dolar) kefaletle serbest bırakıldığını açıkladı.

 

 

Necefi'nin, öldürdüğü eşinin ailesinin rızasını almasının ardından serbest bırakıldığı belirtildi.

 

 

Uzun dönem Milli Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulunan reformistlerin önde gelen isimlerinden Necefi, 28 Mayıs'ta ikinci eşi Mitra Ostad'ı silahla vurarak öldürmüştü.

POLİSE TESLİM OLMUŞTU

Cinayetten sonra polise teslim olan Necefi, eşini öldürdüğünü itiraf etmiş, yargılandığı mahkeme tarafından 30 Temmuz'da idam cezasına çarptırılmıştı.

İran'da eski Cumhurbaşkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani döneminde Eğitim Bakanlığı görevinde bulunan Muhammed Ali Necefi, bir süre Cumhurbaşkanı Ruhani'nin yardımcısı olarak görev yaptıktan sonra 2017'de Tahran Belediye Başkanı seçilmişti.

Necefi, geçen yıl çocukların dans ettiği bir etkinliğe katıldığı için yoğun eleştirilere maruz kalmasının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Belediye Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 20
  • iran azeri turku 4 yıl önce Şikayet Et
    fakir fukara oksaydi şimdiye kadar 10 kere idam olmuştu sevgili yalanci İran'da.
    Cevapla
  • slm 4 yıl önce Şikayet Et
    Gavur Batı yasasına göre (1)idam yok, hapis cezası alıyor ve (2)milletin parasıyla yiyip yatıyor yaşıyor. (3)katil hapisden çıkana kadar çocukları hem topluma yük hem de diğer yakınlarına maddi manevi yük. Evliyse eşleri perişan ne boşanabiliyor ne de başkasıyla evlenebiliyor.katilin cezasını ailesi ve yakınları çekiyor. (4)Hapisden çıkınca öldürülenin yakınları tarafından kandavası ile öldürülüyor. Bu defa başkalarının başına bela. (5)Bunların mahkemeleriyle ugraşan hakim savcı avukat vs dünya kadar topluma yük. . say say bitmez.
    Cevapla
  • fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam 2. karısını öldürüyor! kaç tane karısı varsa artık! çocukların dansını izlediği için başkanlığı bırakıyor. sapkınlık mevzusumudur bilinmez! parayla serbest! şeriat buysa kalsın derim. mahkemede çıkan sonuç aynı gün işlemeliydi ! geçen zaman diliminde aile ikna edilmiş bir şekilde sanırım
    Cevapla
  • AKHİLAL 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu anlı şanlı İran İsyan cumuriyetinde yöneticiler hep böyle zengin mi acaba? Herif 1.300.000 -bir milyon üç yüz bin lira tutan kefalet parasını şak diye ödediğine göre...
    Cevapla
  • Selim Abi 4 yıl önce Şikayet Et
    Şianın ve kollarının hepsi dalalet ve sapıklık üzerinedir,bu uygulama bozuk saatşn günde 2 defa doğruyu gösterme prensibidir,maktulün ailesinin af etmesi ve diyetinin ödenmesi karşılığı serbest kalmıştır,Huzuru İlahide Cenabı Hakka sadece hesap vermekle mükelleftir.kan davası başlamamıştır,bu cinayetden dolayı başka kan akmadının önüne geçilmiş ve bu ailelerin can ve mal güvenliği teminat altına alınmıştır,Cenabı Hakkın KISASDA HAYAT VARDIR dediği mübarek kelamı tecelli etmiştir,zaten O ne güzel Hakim O ne güzel Mevla,ne güzel yardımcıdır,zaten Cenabı Hak Hakimlerin Hakime değilmidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu