4 gündür haber yok! Abdulmecid Osman kaçırıldı

Suriye Türkmen Meclisi Üyesi Abdulmecid Osman, Fırat Kalkanı bölgesinde 25 Ağustos akşamı saat 19.00 sularında kaçırıldı. Önce Çobanbey’e, ardından da grubun ana karargahı olan Havar Kilis Köyü’ne götürülen 38 yaşındaki Osman’dan 4 gündür haber alınamıyor.

4 gündür haber yok! Abdulmecid Osman kaçırıldı
4 gündür haber yok! Abdulmecid Osman kaçırıldı
GİRİŞ 29.08.2019 05:57 GÜNCELLEME 29.08.2019 05:59
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Mecid Osman’ın eşi Zeynep Osman, kocasının durumundan endişe ettiğini söylerken, kardeşi Faruk Osman ise emri Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa’nın verdiğini, İsa’nın kendisine “Mecid bana küfretti. Hesabını verecek, sonrasında ne olacağına bakacağız” dediğini söyledi.

 

 

iNKAR ETTİLER

Kaçırma olayı sonrası bilgilendirilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, olayın bir an önce çözülmesi talimatı verdi. Kilis Valiliği konu ile ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatırken, Mecid Osman’ın bırakılması istenen Sultan Murat Tümeni “Söz konusu şahıs bizde yok” açıklaması yaptı. Buna paralel olarak bölgedeki başka bir Türkmen grubu arayan tümen yetkililerinin, Mecid Osman’ın teslim edileceğini, sadece ilk gün sorguda Fehim İsa tarafından dövüldüğünü ve darp izlerinin geçmesini beklediklerini söyledikleri öğrenildi.

 

 

TÜRKMENLER TEDİRGİN

Abdulmecid Osman’ın kaçırılması, Suriye Türkmenleri üzerinde büyük infial uyandırdı. Suriye Türkmenleri benzer olayların Sultan Murat Tümeni tarafından daha önce de sık sık tekrar ettiğini, Türkiye’den bu konuda yardım beklediklerini belirtiyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 11
  • Mustafa çoban 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkmen bile türklerle anlaşamıyor hepsi dünya peşine düşmüş biz kendimizi parcaliyoruz kurtaralım diye biz mi yanlış yapıyoruz onlar mi
    Cevapla
  • Ya Hak 4 yıl önce Şikayet Et
    Baş kaldıran kimse karşılığını verin.bu kim ki tutup kaçırıp darp ediyor.turkiye bunların ipini bırakmamalı.yoksa sonra böyle sapıtıyorlar.
    Cevapla
  • Okur 4 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki makam, mevki peşindesiniz. Allah rızası için yola çıkan yok mu? Hep 'Ben, bana' dedikçe bölünüyoruz, bölündükçe yutuluyoruz. Kendinize gelin, küfür ehli din, dil ayırmadan müslümanlara karşı birleşiyor. Gözlerinizi açın artık.
    Cevapla
  • yazan 4 yıl önce Şikayet Et
    birbirinizle kavga edecek kadar boş kalabiliyosanız demekki rahatınız yerinde ekmek su elden türkiyeden silah mermi türkiyeden korunma türkiyeden demekki rahatlamışlarki azmaya başlamışlar adam gibi durun yoksa çok belalar gelir kafanıza
    Cevapla
  • ,Y. A... 4 yıl önce Şikayet Et
    Sızma mı var, ittifakları kurmak zor fakat bozmak çok kolay.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!