ABD'nin hedefi rejimi yıkmak

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, ABD'nin İran'a baskıyı artırarak "rejimi yıkma" amacında olduğunu söyledi.

ABD'nin hedefi rejimi yıkmak
ABD'nin hedefi rejimi yıkmak
GİRİŞ 29.08.2019 10:57 GÜNCELLEME 29.08.2019 11:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, başkent Tahran'da düzenlenen "Devrim Sürecinde Dış İstihbarat ve Güvenlik Teşkilatı" konferansında konuşan Arakçi, "ABD'nin İran'a yönelik politikası, baskıyı olduğunca artırmaktır. Hedefleri rejimi yıkmaktır." dedi. 

Washington yönetiminin İran'la mücadele için asıl olarak ekonomik araçları kullandığına işaret eden Arakçi, rejimi devirmeyi hedefleyen ABD'nin nükleer anlaşma sonrasında ekonomik baskı aracını kaybettiğini görünce söz konusu anlaşmadan çıktığını dile getirdi.

"ABD bir oyuna girdi, ama istediği sonucu alamadı"

Arakçi, "ABD'nin başında Donald Trump'ın yerine kim olursa olsun nükleer anlaşmadan çıkardı. Onlar (Washington yönetimi) nükleer anlaşmayı imzalamakla bir oyuna giriştiler, fakat istedikleri sonucu alamadılar. İran ise bölgede az ya da çok bir güce ulaştı ve direniş unsurları zayıflamak yerine daha da güçlendi." değerlendirmesinde bulundu.

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Arakçi, ABD'yle mücadelede tüm kurumlar arasında iş birliği olması gerektiğini, bu konuda ülke dışı operasyonlardan sorumlu Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ile Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif arasında bir fark olmadığını sözlerine ekledi.

İRAN: EN BAĞIMSIZ ÜLKEYİZ     

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İran'ın dünyanın en bağımsız ülkesi olduğunu; tüm sorunlara karşı kendi ayakları üzerinde durduğunu söyledi.

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, Bakıri'nin katıldığı bir askeri törendeki sözlerine yer verdi. Bakıri, İran yönetimi ve halkının dik duruşunun Amerika’yı geri adım atmaya zorladığını belirterek, ''İran hali hazırda dünyanın en bağımsız devleti. Tüm sorunlara karşı kendi ayakları üzerinde durmayı başardı'' dedi.

Amerika'nın İran karşısında devamlı geri adım atmak zorunda kaldığını söyleyen Bakıri, ABD’nin prestij kaybı yaşamamak için bu geri adımları farklı sebeplere bağladığını söyledi.

ZARİF'TEN MÜZAKERE AÇIKLAMASI

 

 

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ''ABD, görüşmek istiyorsa, 2015 Nükleer Anlaşması kapsamındaki taahhütlerine geri dönmek ve İran’a karşı ‘ekonomik terörizmini’ sonlandırmak zorunda'' dedi.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif

İran haber ajans Mehr'de yer alan habere göre, ikili görüşmeler yapmak üzere Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da açıklamalarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ''ABD, İran halkına karşı bir ekonomik savaş içinde. ABD, İran halkına karşı bu ekonomik terörizmini sonlandırıp bu savaşa bir son vermedikçe bizim için ABD ile görüşmek mümkün olmayacaktır'' ifadelerini kullandı.


 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • rtfds 4 yıl önce Şikayet Et
    evet bağımsız ama aynı ırk kardeş ülke olduğunuz ülkelerle abdye natoya karşı bir askeri güvenlik paktı yada asya natosunu iran kursa bu iranın güvenliğini daha artırıp garanti edecektir temennim iranın ırna haber ajansı medyasına bu yazdığımın iletilmesi inşallah iran akıllı davranıp aynı ırk olduğu ülkelerle birleşip askeri güvenlik kurar bu irana herhangi bir askeri güvenliğe karşı iranın caydırıcılığı artar örnek neden iran abdye düşman olan ülkelerle birleşmesin kuzey kore filipinler vietnamla niye iran birleşip askeri güvenlik paktı kurmuyor niye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan son dakika açıklamaları!
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı