Gündeme bomba gibi düşen iddia: Suud El-Kahtani öldürüldü

İstanbul'daki Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen timin lideri olduğu öne sürülen Suud El-Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Kahtani, cinayetin ardından Kral Selman tarafından görevden alınan 5 kişiden biriydi.

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Suud El-Kahtani öldürüldü
Gündeme bomba gibi düşen iddia: Suud El-Kahtani öldürüldü
GİRİŞ 29.08.2019 13:49 GÜNCELLEME 29.08.2019 13:49
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın en yakın danışmanlarından biri olan Suud El-Kahtani'nin 6 gün önce zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Kahtani'nin İstanbul'da öldürülen Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen timin lideri olduğu ileri sürülüyor.

 

 

SUUDİ MEDYASINDA ORTADAN KAYBOLDUĞU HABERLERİ YAPILMIŞTI

Suudi Arabistan Veliaht Prensi en yakın danışmanlarından olan ve Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin de kilit ismi olan Suud El-Kahtani'nin öldürüldüğü iddia edildi. Kahtani için daha önce de Suudi medyasında ortadan kaybolduğu haberleri yapılmıştı.

Suud El-Kahtani, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın en yakın danışmanlarından biriydi...

6 GÜN ÖNCE ZEHİRLENEREK ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan'da yürütülen soruşturmasında hakim karşısına çıkarılan 11 kişinin içinde yer almayan Kahtani'nin 6 gün önce zehirlenerek öldürüldüğü iddiası sosyal medyada yer aldı.

Norveç'te yaşayan Filistinli aktivist İyad El Bağdadi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, "Dün sabah, Suud El-Kahtani'nin zehirlenerek öldürüldüğü haberini aldım" ifadelerini kullandı.

Geçen Ekim ayında Muhammed bin Salman'ın, Kaşıkçı'yı öldüren infaz timinde bulunan ve cinayetin kilit ismi olan Kahtani'nin siyanür ile zehirlendiği öne sürülürken Suudi yetkilileri tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul'da bulunan Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini düzenleyen ekibin başında olduğu iddia edilen Suud El-Kahtani'nin geçtiğimiz Ocak ayında ortadan kaybolduğu ifade edilmişti.

Kahtani ve öldürülen Cemal Kaşıkçı...

KAHTANİ KİMDİR?

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a en yakın isimlerden olan ve Veliaht Prens'in basın danışmanlığını yapan Suud El-Kahtani'nin, gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için İstanbul'a gönderilen suikast timinin lideri olduğu ileri sürülüyor. Suudi Arabistan'da muhalifleri gözaltına alan isim olduğu kaydedilen Kahtani, ABD'nin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yaptırım listesine aldığı 17 kişi arasında yer alıyor. Kahtani, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in, Kaşıkçı'nın öldürülmesi üzerine görevden aldırdığı üst düzey beş kişiden biriydi. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında eski Suudi İstihbarat Başkan Yardımcısı Ahmed el-Asiri ve Kahtani hakkında "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürme" suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    delil karartma.
    Cevapla
  • fusuy lubkam 4 yıl önce Şikayet Et
    öldürebilirler mi Evet zehirleyebilirler mi Evet ben şahsen Suudların her şeyi yapabileceğine inanıyorum yeni bir kimlik yeni bir Sima ile Suud da olmasa da dünyanın Başka bir yerinde geziyor, bir elçilikte görev almış olabilir.
    Cevapla
  • fusuy lubkam 4 yıl önce Şikayet Et
    Zehirleyebilirler mi? Evet. öldürebilirler mi? Evet böyle bir şüphe uyandırıp isim değişikliğiyle dünyada da geziyor olabilir mi? Evet. Ben şahsen suudlara inanmıyorum güvenmiyorum
    Cevapla
  • Amiiiin 4 yıl önce Şikayet Et
    asil kiral salman olmeli kendi kirli oyunlari dedifre olmasindiye adamlari birer birer olduruyorlar katiler bu bi vahset guzelim kabemizin bu vahsilerin konturolu altinda olmasi ne buyuk bi xulum Allahim bu yahudi doslarini bu kutsal topraklarimizdan defet amiiin
    Cevapla
  • Fatih 1453 4 yıl önce Şikayet Et
    Palavra palavra palavra. İnanmam bunlara. Bunların Allah bir dediğine inanın. Gerisi herşey yalan. İngiliz lordları.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması