Çinli doktorlar, 5G ile uzaktan robotlarla ameliyat gerçekleştirdi

Çinli doktorların, 5G teknolojisini kullanarak farklı şehirlerde bulunan hastaları uzaktan kumandalı robotlarla ameliyat ettiği bildirildi.

Çinli doktorlar, 5G ile uzaktan robotlarla ameliyat gerçekleştirdi
Çinli doktorlar, 5G ile uzaktan robotlarla ameliyat gerçekleştirdi
GİRİŞ 30.08.2019 14:09 GÜNCELLEME 30.08.2019 14:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

China Daily'de yer alan habere göre, başkent Beijing'deki Jishuitan Hastanesi'nde bulunan uzman doktor ekibi, kablosuz 5G teknolojisiyle yönlendirdikleri robotlarla eş zamanlı olarak üç ortopedi ameliyatının büyük bölümünü gerçekleştirdi.

Tüm süreçler, Beijing'deki uzmanlar tarafından izlenirken, eş zamanlı olarak ilk kez üç "uzaktan ameliyatın" yapıldığı belirtildi.

Beijing'den yönlendirilen ameliyatların Hebei eyaletinde, Tianjin kentinde ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'ndeki hastanelerde yapıldığı bildirildi.

Beijing Jishuitan Hastanesi Başhekimi Tian Wei, "5G teknolojisi ile robotların birleşmesi, büyük teknolojik avantajlar getiriyor. Bu sayede, uzak bölgelerdeki hastaları da tedavi etmemiz mümkün oluyor" dedi.

Tian, robot kullanımının ve 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla tıp hizmetlerinin de daha "akıllı" hâle geleceğini kaydetti.

YORUMLAR 1
  • hjk 4 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun çine nüfusu büyük ve hep aynı benzer ırklar zaten en büyük silahta bir ülkenin hepsini aynı köken ırk olması öyle değişik ırklar değil işte çin bu yüzden güçlü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!
Smart büyüdü! Yeni modeli sosyal medyayı salladı! Tasarımcısı Türk çıktı