Cammu Keşmir'de Hint işkencesi

Hindistan yönetiminin, binlerce asker yığdığı Cammu Keşmir'de ev ev dolaşarak topladığı Müslümanlara işkence yaptığı ortaya çıktı. Keşmirliler, işkence sırasında ''Bize vurmayın, silahla öldürün'' diyerek Hintli askerlere yalvardıklarını söyledi.

Cammu Keşmir'de Hint işkencesi
Cammu Keşmir'de Hint işkencesi
GİRİŞ 31.08.2019 10:17 GÜNCELLEME 31.08.2019 10:20
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Çoğunluğu Müslüman olan Cammu Keşmir’in statüsünü değiştirerek Hindulaştırma projesi için ilk adımı atan Hindistan, şimdi de yeni bir insanlık suçuyla gündemde. Keşmir’e binlerce asker ve milis yığan aşırı milliyetçi Modi hükümetinin fanatik güvenlik güçlerinin, Keşmirli Müslümanlara sistematik işkence yaptığı öğrenildi.

VURMA, ÖLDÜR!

Sıkıyönetim koşullarının sürdüğü Keşmir’e giden BBC televizyonu, ziyaret ettiği köylerde sivillerin askerlerden gördüğü işkenceyi anlattığını aktardı. İngiliz kanalına konuşan köylüler, Hindistan’ın Keşmir’i bölmesinin ardından askerlerin ev ev dolaşarak Müslüman erkekleri ayırdığını söyledi. Güvenlik güçleri tarafından meydanda toplandıklarını aktaran Keşmirli bir adam, ''Bizi dövdüler. Her yerime vurdular, bize sopalarla vurdular, elektrik şoku verdiler, bacaklarımızın arkalarına vurdular. Bayıldığımızda bizi kendimize getirmek için elektrik şoku verdiler. Çığlık attığımızda ağzımızı çamurla kapattılar. Onlara, ‘Bize vurmayın, silahla ateş edin’ dedim. Allah’tan beni yanına almasını istedim zira işkence katlanılmazdı'' dedi. Başka bir köylü, güvenlik güçlerinin kendisinden protestolar sırasında ‘taş atanların isimlerini’ vermesini isteğini söyledi.

ELEKTRİK ŞOKU VERİLDİ

Askerlere hiçbir şey bilmediğini söyleyince kendisine gözlüklerini, kıyafetini ve ayakkabılarını çıkarması talimatını verdiklerini anlatan genç köylü, ''Giysilerimi çıkardığımda neredeyse iki saat boyunca beni acımasızca demir çubuk ve sopalarla dövdüler. Ne zaman bilincimi kaybetsem, kendime getirmek için elektrik şoku verdiler'' ifadelerini kullandı. Genç adam, askerlerin kendisine köyündeki herkesi, ''güvenlik güçlerine karşı herhangi bir protestoda yer almamaları'' konusunda uyarmasını, aksi halde benzer şekilde muamele göreceklerini söylediğini aktardı.

AMAÇ GÖZ KORKUTMAK

Haberde BBC’nin gittiği bir diğer köydeyse 20’li yaşlarda bir gencin askerlerin kendisinden direnişçilere karşı muhbirlik yapmasını istediğini ve bunu reddedince de çok ağır şekilde dövüldüğünü, iki haftadır sırtının üstüne yatamadığını dile getirdi. Haberde güvenlik güçlerinin köylülerin gözünü protestolara karşı korkutmak için bu şekilde davrandığı kaydedilirken, kanala konuşan Hindistan Ordusu Sözcüsü Aman Anand ise herhangi bir sivile kaba kuvvet uygulanmadığını sadece ‘birtakım önlemler alındığını’ savundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizde onlara saldirin ne yani sizin yaninizda Allah c.c. onlarin yaninda inek ve maymun. Sizce kim kazanir? Tabiki siz yeter ki mert olun Allah icin vatani koruyon. Yaralanirsaniz gazi olurseniz sehit olursunuz. Korkmak yok
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın neresinde olursa olsun Müslümanlar silahlanmali. Her evde mutlaka bir silah bulundurmalı. Artık Kafir belli oldu.ve müslüman kanı dökmek ten geri durmayacak.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyan ey Müslüman uyan.Bakın düştüğümüz hale.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizde chp zihniyeti gibi hareket etsek savunmamız güçsüz silahsız olsak barış barış diye pkk ya kucak açsak aynısını bizim oralara yabancı askerlerle gelip aynı işkenceye gelecekte maruz kalacaktık
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz müslümanlar çok tedbirsiz,hazırlıksız,uyuşuk ve gaflet içinde bir tuhaf aymazlık ve gariplik içinde insanlarız.Tabi bunun böyle olduğunu öğrenen her rezil üzerimize gelip zulme başvuruyor.Oysa dinimiz bize uyanık ve hazırlıklı olmamızı emrediyor.Tabi esasen İslam alemi diye bir şey kalmadığı İçin ne fikir birliği,ne yardım birliği ne de silahlı hazırlık asla söz konusu olamıyor.O vakit Allah’ta yardımını esirgiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!