Rusya'dan Türkiye'ye Su-57 açıklaması!

Türkiye'nin Rus yapımı 5. nesil avcı uçağı Su-57'ye yönelik ilgisini yorumlayan Rus senatör Oleg Morozov, bu yönde pragmatik bir tutum izleyen Ankara'nın ulusal çıkarları ve bütçesi doğrultusunda hareket ettiğini belirtti.

Rusya'dan Türkiye'ye Su-57 açıklaması!
Rusya'dan Türkiye'ye Su-57 açıklaması!
GİRİŞ 31.08.2019 17:55 GÜNCELLEME 31.08.2019 17:55
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rus parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nin Dış İlişkiler Komitesi üyesi Oleg Morozov, Rus Federal Haber Ajansı’na (FAN) verdiği demeçte Türkiye'nin Rus yapımı 5. nesil ''hayalet'' avcı uçağı Su-57’ye yönelik izlediği tutumu değerlendirdi.

 

 

Morozov, ''Bugün Rusya (dünya) silah pazarında ikinciliğini koruyor. Bunun yanında silahlarımızın kalitesi, Türkiye şahsında NATO ülkeleri de dâhil olmak üzere birçok ülkenin ona ilgi gösterecek kadar iyi'' diye konuştu.

Ankara'nın Rus yapımı S-400 füze savunma sistemlerine ve Su-57 avcı uçaklarına duyduğu ilginin durumun siyasi değil, pragmatik olduğunu gösterdiğine dikkat çeken Morozov, Türkiye'nin ulusal çıkarları ve bütçesi doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile buluşmasının ardından Türkiye’nin Rusya’dan F-35’lerin alternatifi olarak değerlendirilen Su-57 savaş uçaklarını alabileceğine ilişkin mesajlar gündeme gelmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, ''Türkiye’nin halen F-35 programının parçası olduğunu, fakat F-35 uçaklarının satın alamaması durumunda diğer alternatiflere bakacağını'' açıklamıştı

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 13
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Muhtemelen hazır alım yerine motor il avionikler hususunda ortak çalışma yapılacak ve MMU'ın imalatında hızlanma sağlanacak.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    f35i degilde su57yi almak biraz sacma. su57 avci ucagi. f35 daha cok genel maksat. bize suan icin avci lazim degil
    Cevapla
  • E.G 4 yıl önce Şikayet Et
    SU 57 uçakları için vakit henüz erken ama SU 35 uçakları aktif bir şekilde kullanılıyor..ABD'nin hiçbir ülkeye satmadığı F22 Raptor uçaklarının muadili SU35 'i almak şimdilik daha mantıklı olur..Rus uçakları, ABD uçaklarına göre daha savaşçı bir yapıya sahiptir..
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    su35 dikey iniş kalkış yapıyor mu? Bize öyle bir uçak yada teknolojisi lazım..
    Cevapla
  • Kemal Üner 4 yıl önce Şikayet Et
    Bize dikey iniş kalkış yapabilen uçaklar lazım her yerde kullanabilmek için i anında dikey iniş yapıp yakıt ikmali yapabilmeli.gemilerden.de
    Cevapla
  • Oğuz 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz onurlu bir ülkeyiz, siyasetçilere sesleniyorum abdye yalvarircasina f35 leri istemeyelim aksine rest çekelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!