Beyaz Saray itiraf etti! Trump kafasından uydurdu

Trump’ın, G7 Zirvesi'nde “Çin’le” gerçekleştirdiğini iddia ettiği kafa karıştırıcı telefon görüşmesinin gizemi çözüldü: ABD Başkanı’nın böyle bir şeyi piyasaları hareketlendirmeye çalışmak için tamamen uydurduğu anlaşıldı.

Beyaz Saray itiraf etti! Trump kafasından uydurdu
Beyaz Saray itiraf etti! Trump kafasından uydurdu
GİRİŞ 31.08.2019 16:36 GÜNCELLEME 31.08.2019 16:36
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Donald Trump'ın “Çin'le” gerçekleştirdiğini iddia ettiği kafa karıştırıcı telefon görüşmesinin gizemi çözüldü: ABD Başkanı'nın böyle bir şeyi piyasaları hareketlendirmeye çalışmak için tamamen uydurduğu anlaşıldı.

 

 

CNN'in haberine göre Beyaz Saray'daki yardımcıları Trump'ın geçen hafta düzenlenen G7 Zirvesi sırasında Çin'le gerçekleştirdiğini öne sürdüğü olumlu telefon görüşmesinin “Başkan'ın yapıldığını iddia ettiği şekilde” olmadığını söyledi.

Bu itiraflar, Trump'ın gazetecilerle konuşurken “Çin geçen gece arayıp üst düzey ticaret ekibimizle görüştü ve ‘Hadi masaya dönelim' dedi” açıklamasının ardından geldi.

 

 

ABD Başkanı o gün sarf ettiği sözlerinin devamında “Çok ağır zarar gördüler ancak bunu yapmanın doğru olduğunu anladılar ve ben buna çok saygı duyuyorum (…) Dünya adına çok olumlu bir gelişme. Bir anlaşmaya varacağımıza inanıyorum” demişti.

Bu sözler karşısında kafa karışıklığı yaşayan Çin Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği cevapsa, Trump'ın Çin meselesinde eline yüzüne bulaştırdığı anlaşmaların aslında iyiye gittiğine dair bir algı yaratmak için telefon konuşmasını uydurmuş olabileceğine dair şüpheleri harekete geçirmişti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada “Hafta sonu şu telefon konuşmasına gelince, bundan haberdar değilim. Size açıkça söyleyebilirim ki hiç böyle bir şey duymadım” demişti.

CNN'e konuşan iki yetkiliyse, Trump'ın “piyasaları canlandırabilecek iyimserce bir istek taşıdığını ve Çin Başbakan Yardımcısı'ndan gelen açıklamalarla Çinlilerin doğrudan iletişime geçmesi meselesini bir araya getirdiğini” itiraf etti.

YORUMLAR 5
  • Çavuş 4 yıl önce Şikayet Et
    Her tarafları bez bebek yalanı su gibi söyler ben söylemedim,ben yapmadım,ben görmedim,benim bir şeyden haberim yok diye gıvırır huyları batsın sanki sona yaklaşıyorlar gibi.
    Cevapla
  • temel 4 yıl önce Şikayet Et
    usa hep yapar ayni pc cep gibi dinler casuzluk yapar sonra cin yapar der kisaca cin bu saat den sonra usa asla guvenmez cunku cok buyuk zarari oldu sadece cin biraz erkek olsa dunya da lider olacak bir adam var mi di der konusmaz bile kisacak eger zamani beklemiyor ise zayif lider derim de kesin cin son darbeyi vuracak bence
    Cevapla
  • Baba 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD başkanının yalancı sahtekar ve adi ve diktatör olduğu kanıtlandı tescillendi
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olabilenlerin dışındakilerin konuştuklarının doğru olmayabileceği şüphesiyle temkinli davranmayı devam ettirmenin gerekliliğinin şart olduğunun kanıtlarından biri daha.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Üç kağıtcı spekülasyon yapan başkanları var, görün gezi halkı da ibret alın. Sonrada Halk bankasına Türkiye'ye racon kesmeye çalışırlar, adaletsizler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!