ABD-Taliban görüşmesi sona erdi!

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad, Katar'da günlerdir devam eden ABD-Taliban 9. barış görüşmesinin tamamlandığını açıkladı.

ABD-Taliban görüşmesi sona erdi!
ABD-Taliban görüşmesi sona erdi!
GİRİŞ 01.09.2019 11:11 GÜNCELLEME 01.09.2019 11:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Halilzad, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Afganistan'daki savaşın son bulması için tüm tarafların uzlaşmaya varması gerektiğini belirtti.

Afganistan'da şiddetin azalması için barışa yaklaştıklarına işaret eden Halilzad, "Taliban ile Katar'da devam eden barış görüşmelerini tamamladık, uzlaşmaya yaklaştık." ifadesini kullandı.

Ön anlaşmanın sağlanması halinde, Taliban ve Afgan hükümeti yetkililerinin en yakın zamanda yüz yüze görüşmeleri öngörülüyor.

BARIŞ SÜRECİ

Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani yönetimindeki hükümet için büyük tehdit unsuru olan Taliban örgütü, halen ülkenin birçok bölgesinde hakimiyetini koruyor.

Hükümetin geçen yıllarda defalarca Taliban ile barış görüşmelerine başlamak için çaba sarf etmesi ve bu kapsamda Barış Konseyi kurmasına rağmen, henüz bir sonuca ulaşılamadı.

ABD ile Taliban arasındaki son görüşmeler, "Afganistan topraklarının özellikle Taliban'ın kontrolündeki kısımlarının terör örgütleri için güvenli bölge haline gelmeyeceği garantisine karşılık, ABD askerlerinin ülkeden tamamen çekilmesi sözü" çerçevesinde yürütülüyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Dadas 4 yıl önce Şikayet Et
    Afganistan'daki Türk askerini çekin.
    Cevapla
  • Saim çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Katil, darbeci, işgalci, hırsız,ikiyüzlü, terördestekcisi abd ne oldu yıllarca afkanistanda masum müslüman kanı döktün ne oldu paran silahın gücün var ama orda azmin müslümanın zaferi başarılı oldu. Katil abd hiç dürüst olmadı ülkelere yalan üreterek saldırdı.ırak tada aynı yalanla saldırdı.ırakın kanını emdi bı adi abd.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı