ABD diken üstünde! Dorian ölümcül seviyede...

ABD'nin güneydoğu sahillerine yaklaşan Dorian Kasırgası'nın şiddetini artırarak ölümcül ve yıkıcı olan 5. seviyeye ulaştığı bildirildi. Rüzgar hızı saatte 295 kilometreyi bulan Dorian, şu ana kadar bölgeyi vuran en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçti.

GİRİŞ 02.09.2019 08:31 GÜNCELLEME 02.09.2019 09:03
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, şiddetini artırarak 5. seviyeye ulaşan Dorian'ın Bahamalar'da etkili olmaya başladığını açıkladı.

ŞİMDİYE KADARKİ EN GÜÇLÜ KASIRGA

 

 

Merkezin aktardığı bilgilere göre rüzgar hızı saatte 295 kilometreyi bulan Dorian, şu ana kadar bölgeyi vuran en güçlü kasırga olarak kayıtlara geçti.

Şiddetli yağış bırakan kasırganın Bahamalar üzerinde ciddi tahribata yol açacağı tahmin edilirken, yetkililer şu ana kadar herhangi bir can kaybının rapor edilmediğini ve gerekli tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı.

Dorian'ın pazartesi akşam saatlerinde Florida sahillerini etkilemeye başlayacağı ancak asıl olarak daha kuzeydeki Georgia ve Güney Carolina eyaletlerini vurmasının beklendiği kaydedildi.

TRUMP'A DORİAN BRİFİNGİ

Öte yandan önceden planlanan Polonya ziyaretini kasırga dolayısıyla iptal ederek Washington'da kalan ABD Başkanı Donald Trump, Dorian ile ilgili olarak yetkililerden kapsamlı bir brifing aldı.

Dorian için, "Üzerimize neyin geldiğini bilmiyoruz ancak tüm tedbirlerimizi aldık, hazırlıklıyız." ifadesini kullanan Trump, Florida, Georgia ve Güney Carolina'da acil durum ilan edildiğini ve tüm yetkililerin görevlerinin başında olduğunu vurguladı.

Merkez, daha önce Florida eyaletini vurması beklenen kasırganın dün yön değiştirerek kuzeye doğru yöneldiğini ancak gücünü koruduğunu açıklamıştı.

Yetkililer, Dorian'ın karaya ulaştıktan sonra yüklü miktarda yağış bırakarak ölümcül su baskınlarına yol açabileceğine dikkati çekiyor.



KASIRGA TEHDİDİ 5 GÜN DAHA SÜRECEK

Dorian'ın pazartesi akşam saatlerinde Florida sahillerini etkilemeye başlayacağı ancak asıl olarak daha kuzeydeki Georgia ve Güney Carolina eyaletlerini vurmasının beklendiği kaydedildi.

Ulusal Kasırga Merkezine göre 5 gün daha "kasırga" özelliğini koruması beklenen Dorian'ın, saatte 13 kilometre hızla ABD sahillerine doğru hareketine devam ettiği bildirildi.



Eyaletlerde Dorian Kasırgası nedeniyle acil durum ilan edildiği de açıklandı, en az 7 günlük gıda stoku yapılması önerildi.

TAHLİYE EMRİ VERİLDİ

Kasırganın en şiddetli yaşanacağı Güney Carolina'da vali kıyı bölgelerin tahliyesi emrini verdi.
 

 
YORUMLAR 80
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    şuan tam bahamaların yanında kasırga
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    İSRA SURESİ 16NCI AYET MEALLERİNDEN : "Biz bir memleketi helâk etmek istediğimiz zaman, VARLIKLI ŞIMARIKLARINI İDARECİ YAPAR, İKTİDARA GETİRİRİZ . (?Kim?) İlâhi-İslâmî emirleri uygulamayı emrettiğimiz halde, onlar orada, doğru ve mantıklı düşünmeyi terkederler, hak dine itaat dışına çıkarlar, günah, isyan, inkâr bataklığına dalarlar. Hür iradeye, özgürce seçme hakkına sahipken, SANA VE KUR’ÂN’A İTİBAR ETMEDİKLERİ İÇİN, O MEMLEKET HALKI GEREKÇELİ OLARAK CEZAYA MÜSTEHAK OLUR. BİZ DE ORAYI DARMADAĞIN EDERİZ. (Ayet Mealleri Ahmet TEKİN'in)
    Cevapla
  • ..... 4 yıl önce Şikayet Et
    allahu ekber
    Cevapla
  • seyirc 4 yıl önce Şikayet Et
    allah cc sopasi
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    "Onların başlarına bir musibet gelse hemen bizi anar ve yardıma çağırırlar. Biz çağırmalarına icabet edip Onlardan o musibeti giderdiğimiz vakit çarçabuk bizi unutup eski hallerine dönerler. Bizde onları yarın Kıyamet de unutacağız." Onların "o my god"/"Allah ınancı" tehlike anında aranacak çağrılacak "Acil imdat" inancı gibi. Yangın da itfaiye, hastalık ta ambulans, doktor, hastahane, Kavgada polis, asker...
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah sadece uyarıyor ama gerçekten felaketlerin farkında bile olamayacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı