"ABD yaptırım tiryakisi oldu"

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin İran Uzay Ajansı ve iki araştırma enstitüsünü yaptırım listesine almasını eleştirdi.

"ABD yaptırım tiryakisi oldu"
"ABD yaptırım tiryakisi oldu"
GİRİŞ 04.09.2019 16:03 GÜNCELLEME 04.09.2019 16:03
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonuna konuşan Zarif, "ABD yönetimi yaptırım tiryakisi oldu. Yaptırım uygulamadık sadece kendileri kaldı. Bunun bir etkisi yok. Artık dünya da ABD'yi ciddiye almıyor." dedi.

 

 

Washington yönetiminin her gün bir devlete ambargo uyguladığını dile getiren Zarif, "ABD'nin yaptırımları kendilerine dahi ekonomik zarar verecek seviyeye geldi." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, dün, İranlı üç uzay araştırma firmasını "füze yapımında rol aldıkları" gerekçesiyle yaptırım listesine aldığını açıklamıştı.

 

 

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Dışişleri Bakanlığı, İran Uzay Ajansı ve iki araştırma enstitüsünü hassas yayılım aktiviteleri sebebiyle yaptırım listesine aldı. ABD, balistik füze yapımında rol aldığı için ilk kez İranlı sivil bir uzay ajansına yaptırım uyguluyor." ifadesine yer verilmişti. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • admin 4 yıl önce Şikayet Et
    amerika rusya ya karsi cin e karsi kuzey koreye karsi bize s400 e karsi avrupayi tehtid ediyor abd kendi ayagina sıkıyor sonunda cok kotu batacaklar tum dunya abd ye amborgo koysun bakalim kime ne satacak hadi herkes birlessin artik tam zamani
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"