Alarm verildi: Dorian Kasırgası ABD'ye ulaştı

Bahamalar'ı vuran Dorian Kasırgası'nda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi. ABD Ulusal Kasırga Merkezi, Florida'ya yaklaşan Dorian Kasırgası'nın kategori 5'ten 2'e düşürüldüğünü söylemişti. Ancak kasırganın tekrar şiddetlendiğini belirten uzmanlar yeniden kategoriyi 3'e yükseltti.

Alarm verildi: Dorian Kasırgası ABD'ye ulaştı
Alarm verildi: Dorian Kasırgası ABD'ye ulaştı
GİRİŞ 05.09.2019 11:15 GÜNCELLEME 05.09.2019 11:21
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD, 1935 yılından bu yana beklenen en şiddetli kasırga olan Dorian kabusunu yaşıyor. Bahamaları vuran kasırganın 1935'teki ünlü İşçi Bayramı Kasırgası'ndan sonra en şiddetli Atlantik kasırgası olduğu belirtiliyor.

 

 

Bahamalar Sağlık Bakanı Sands yaptığı açıklamada, ölü sayısının 20'ye çıktığını ve sayının daha da artmabileceğini belirtti.

 

 

Kasırganın vurduğu Bahamalar'ı ziyaret eden Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Mark Lowcock ise 70 bin kişinin, gıda ve temiz içme suyu gibi acil insani yardıma ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Bölgedeki binaların yüzde 90'a yakınının büyük hasar gördüğü belirtildi.

KASIRGA ABD'YE ULAŞTI

Bu arada üçüncü kategorideki kasırga Amerika Birleşik Devletleri'nin Güney Carolina eyaletindeki Charleston bölgesinde etkili olmaya da başladı.

Kategori 2 seviyesine gerileyen ve daha sonra tekrar 3'e çıkan Dorian kasırgasının, ABD'nin Güney Carolina'dan sonra Florida ve Georgia eyaletlerini de vurması bekleniyor.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, güç kaybeden ancak hala tehdit oluşturmayı sürdürdüren ve saatteki hızı 185 kilometreye gerileyen kasırganın sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısında bulundu.

Kasırga nedeniyle Güney ve Kuzey Karolina eyaletlerinde çok sayıda uçak seferi iptal edilirken, Kuzey Karolina eyaletinde ise zorunlu tahliyeler yapıldı.

YORUMLAR 8
  • ümmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım bir daha müslüman mazlum insanlarla devletlrle ugraşamayacak kadar büyük bir sıkıntı ver abdye
    Cevapla
  • hasana 4 yıl önce Şikayet Et
    Sınırlarımızda güvenlik tedbirleri arttırılmalı. abd li mülteci akını başlayabilir.
    Cevapla
  • Nail ERDOĞAN 4 yıl önce Şikayet Et
    inşallah o kasırga katagoriniz 100 e yükselirde müslümanlara uyguladığınız terörün cezasını çekersiniz. Kafirlerin cezasını bir an evvel verir inşallah Mevlam.Kötünün yaptığı kar kalmaz dünyada kötüler her zaman kaybedecek iyiler kazanacakdır Bu Mevlamızın kanunu
    Cevapla
  • beter ol 4 yıl önce Şikayet Et
    ekonomik olarak ALLAHim daha beter olsun
    Cevapla
  • İstasyon 4 yıl önce Şikayet Et
    Dumansız ataşınız bol ola.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki