Mahkemelik olan horoz davayı kazandı: Ötmeye devam edecek

Fransa'da sabahın erken saatlerinde yüksek sesle öttüğü için komşuları tarafından mahkemeye verilen Maurice adlı horoz davayı kazandı.

Mahkemelik olan horoz davayı kazandı: Ötmeye devam edecek
Mahkemelik olan horoz davayı kazandı: Ötmeye devam edecek
GİRİŞ 07.09.2019 14:15 GÜNCELLEME 07.09.2019 14:15
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Tatil için kırsal bölgelerde ev alan şehirlilerle köylüler arasındaki anlaşmazlığın sembolü olan dava Fransa kamuoyunda geniş yer buldu. Saint-Pierre-d'Oléron adlı yaklaşık bir kasabada yaşayan ve sahibi tarafından Maurice ismi verilen horoz, emekliliklerinin ardından kasabaya komşu olarak gelen çiftin tepkisiyle karşılaştı. Horozunu kasaba dışında bir çiftliğe göndermeyi reddeden Maurice'ın sahibi Corinne Fesseau, uzlaşma taleplerini reddetti. Çok erken ve çok gürültülü öttüğü gerekçesiyle susturulmak istenen Maurice kısa sürede mahkemelik oldu.

 

 

Davacıların avukatı, kasabanın nüfusunun 7 bini geçtiğini belirterek, bölgenin kırsal olarak görülemeyeceğini savundu. Müvekkillerinin zengin kentliler olmadığını belirten avukat ayrıca davanın kamuoyunda "şehirliler köylülere karşı" şeklinde sunulmasını da eleştirdi. Ancak mahkeme 5 Eylül'de verdiği kararda Maurice'in ötmeye devam edeceğine hükmetti.

Fransa'da daha önceki, büyük kentlerden gelenlerin köylerdeki doğal seslerden rahatsız olmaları birçok kez dava kanusu olmuştu. Çiftlik hayvanlarının yanı sıra kilise çanları da şikayet dilekçelerinde yer almıştı.

 

 

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 6
  • Ayşe Elmas 4 yıl önce Şikayet Et
    Horoz ötecek tabiki..sesten rahatsız olan ses geçirmez malzeme kullansın..her yer insanların değil..keşke horoz sesiyle uyansam
    Cevapla
  • Faruk 4 yıl önce Şikayet Et
    7000 hanelik yer kasaba sayılır. Sikayetler normal. Fransa sanki simdi 1 tane horoza sahip çıktı ama milyonlarca tavuk sigir vs hayvanlar kesim hanelerde eziyet edilerek katlediliyor.
    Cevapla
  • RüzgarAli 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim onlari insanlar icin yaratti, ne sacmaliyorsun sen ya??
    Cevapla
  • Isa 4 yıl önce Şikayet Et
    7 bin nufus olan yere kirsal alan veya koy de denilmez. sehirin kahrini 11 ay cekip 1 ay sakin yerde gecirmek isteyen vatandas horozun otmesinden rahatsiz olabilir,horoz sahibi biraz duyarli olabilir idi,taa mahmkeme gazete mansetlerine tasimasi gereksiz idi,kadin aksi imis.adaletsizlik demek ki her yerde var. Kirsal alanda veya koyde oluyum sahsen horozun sesi hosuma gider.
    Cevapla
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    demek hayvan düşmanları her yerde var,Allah dünyayı sadece kendileri için yaratmış zannediyorlar. dünya bütün canlılarındır,sadece insanların değil.
    Cevapla
  • hahaha 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah dünyayı insanlar için yarattı diğer varlıklarıda insanlar için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2024 Volkswagen Tiguan satışa sunuldu! İşte fiyatı
Türkiye Gazze'ye en çok yardım yapan ülke unvanını bırakmadı