Trump'ın 'izleme' kararı aykırı bulundu: Listede Müslümanlar da vardı

ABD Doğu Virginia Bölge Yargıcı Anthony Trenga, hükümetin aralarında Müslümanların da bulunduğu 1 milyondan fazla kişiyi dahil ettiği "terör izleme listesinin" anayasaya aykırı olduğuna karar verdi.

Trump'ın 'izleme' kararı aykırı bulundu: Listede Müslümanlar da vardı
Trump'ın 'izleme' kararı aykırı bulundu: Listede Müslümanlar da vardı
GİRİŞ 05.09.2019 22:25 GÜNCELLEME 05.09.2019 22:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'de federal bir yargıç, hükümetin, aralarında Müslümanların da bulunduğu 1 milyondan fazla kişiyi dahil ettiği "terör izleme listesinin", kişilerin anayasal haklarına aykırı olduğuna hükmetti.

 

 

Doğu Virginia Bölge Yargıcı Anthony Trenga, ABD'nin önde gelen Müslüman derneklerinden Amerikan-İslam İlişkileri Konseyinin (CAIR) desteğiyle bir grup Müslüman'ın, hükümetin "terör izleme listesine" yönelik açtığı davaya ilişkin kararını açıkladı.

Listeye dahil edilen kişilerin anayasal haklarının ihlal edildiğini belirten Yargıç Trenga, hakkında "terörist" olduğuna dair herhangi bir delil bulunmayan kişilerin bu şekilde seyahat başta olmak üzere birçok zorlukla karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

 

 

Davacılar, kendilerinin bu listeye yanlışlıkla alındığını ve hükümetin listeleme sürecinin hatalar ile dolu olduğunu savunmuştu.

Davanın avukatı Gadeir Abbas, yaptığı açıklamada, yargıcın kararını "zafer" olarak niteleyerek, "Masum insanlar, izleme listesi sisteminin dışında tutulmalıdır. Anayasanın gereğinin bu olduğuna inanıyoruz." ifadelerini kullandı. 

ABD'NİN "TERÖR İZLEME LİSTESİ"

Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) yönettiği "terör izleme listesi", birçok Amerikan federal kurumu ile paylaşılıyor. 

Haziran 2017 itibarıyla 1,16 milyon kişinin dahil olduğu listede, 2013'te sadece 680 bin kişi olduğu biliniyor. Listede 4 bin 600 Amerikan vatandaşı bulunurken, kalanları yabancılar teşkil ediyor.

Müslüman Kongre üyesi Ilhan Omar, bu yıl başında ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin bu listedeki kişilerin bilgilerini yabancı hükümetlerle ne şekilde paylaşıldığına dair açıklama yapması konusunda bir öneri sunmuştu. Öneri, Temsilciler Meclisinde kabul edilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd de anayasa mahkemesi izleme kararini aykiri buldu darisi almanyanin basina tüm yabancilari izliyorlar dinliyorlar dolandiriyorlar kandiriyorlar sözde hukuk devleti söz konusu yabanciysa savcilar sagir vurdum duymaz oluyorlar
    Cevapla
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ağacın kökünü sağlam tutup meyvelerini zehirleyenler onlar ve geleceği sağlamlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar ve inkar ediyorlar lakin dünya daki müslümanlar gün geldiğinde Arap baharını onlara yedirtecekler Allah zalimler topluluğunu lanetlemistir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'